Η υπέροχη Lamborghini Miura SV ποζάρει στο Παρίσι

Η υπέροχη Lamborghini Miura SV ποζάρει στο Παρίσι

Του Λουκά Παπαλάμπρου

Στη γαλλική πρωτεύουσα, την πόλη όπου προβάλλεται περισσότερο από κάθε άλλη στον κόσμο η φινέτσα και ο ρομαντισμός, πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες το «Retromobile, μία έκθεση αφιερωμένη στα κλασικά αυτοκίνητα.

Από τις 6 έως τις 10 Φεβρουαρίου, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να θαυμάσουν ορισμένα από τα κορυφαία τετράτροχα της παγκόσμιας αυτοκίνησης. Ανάμεσα σε αυτά είναι και μία Lamborghini Miura SV. Ένα πραγματικό έργο τέχνης το οποίο ανήκει στον πρόεδρο της FIA, Jean Todt.

Φέρει αριθμό πλαισίου #3673 και κατασκευάστηκε στις 11 Νοεμβρίου του 1972. Ο πρώτος ιδιοκτήτης ήταν ο Mr. Mecin από τη Ν. Αφρική. Με το πέρας των ετών υπέστη αρκετές φθορές, ωστόσο, όταν έφθασε στην Μπολόνια, το τμήμα Polo Storico της ιταλικής φίρμας ανέλαβε να το αποκαταστήσει πλήρως.

Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί χρειάστηκαν 13 μήνες για να το αποσυναρμολογήσουν και να το ανακατασκευάσουν εκ νέου, χρησιμοποιώντας όλα τα αυθεντικά εξαρτήματα. Το όχημα φέρει όλα τα έγγραφα πιστοποίησης, είναι σε άριστη κατάσταση και πλήρως λειτουργικό.

Αφότου ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση, μεταφέρθηκε στο Παρίσι και παραδόθηκε στον Todt από τον επικεφαλής της Lamborghini, Stefano Domenicali.Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019, 11:01