Την κορυφαία έκδοση του εντυπωσιακού sportcar, το οποίο είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας, αναμένεται να παρουσιάσει σύντομα η βρετανική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «σκληροπυρηνική» Jaguar F-Type φέρει τα διακριτικά SVR, εξοπλίζεται με πιο επιθετικό bodykit, περιλαμβάνοντας μεγάλη, σταθερή πίσω πτέρυγα, επιπλέον αεραγωγούς, διαχύτη με τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης κατασκευασμένες από τιτάνιο, carbon κεραμικά φρένα και σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου.

Σημαντικά βελτιωμένη είναι η αεροδυναμική του αυτοκινήτου, ενώ το βάρος έχει μειωθεί χάρη στη χρήση ελαφρών υλικών. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, η F-Type SVR τροφοδοτείται από τον γνωστό V8 5.0 λίτρων κινητήρα, ο οποίος χάρη στις αναβαθμίσεις αποδίδει 575 ίππους και 700 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων, με τις επιδόσεις να είναι εκπληκτικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα 0-100 έρχονται σε περίπου 3,7 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 320 χλμ/ώρα. Η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη ως coupe και ως cabrio, προσφέροντας στον οδηγό τη μέγιστη οδηγική απόλαυση.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης