Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Όπως είναι ξεκάθαρο εδώ και αρκετό καιρό, τα ηλεκτρικά μοντέλα είναι το νέο κεφάλαιο στο οποίο οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ρίξει το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων τους. Επειδή όμως τα ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα είναι ένα σχετικά καινούργιο κεφάλαιο στην ιστορία, αυτά τα απάτητα μονοπάτια έχουν δώσει κίνητρο σε πολλές μικρότερες φίρμες να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν κάτι ξεχωριστό ώστε να τραβήξουν τα βλέμματα επενδυτών και αγοραστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ιταλική start-up Aehra η οποία έχει έδρα στο Μιλάνο και με τον πρώην επικεφαλής σχεδιαστή της Lamborghini, Filippo Perini, ετοιμάζει να παρουσιάσει τον προσεχή Οκτώβριο ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό SUV το οποίο θα κοντραριστεί κατευθείαν με την ελίτ της κατηγορίας.

Σήμερα η εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα μερικές teaser εικόνες, αποδεικνύοντας πως το SUV δεν μοιάζει με κανένα άλλο, έχοντας άκρως σπορ σιλουέτα, διπλά LED φωτιστικά σώματα μπροστά και πίσω αλλά κυρίως πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω.

Μπορεί να μην έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα τεχνικά στοιχεία, όμως η τιμή του μοντέλου θα κυμαίνεται ανάμεσα σε 160.000 με 180.000 ευρώ, αποδεικνύοντας πως θα σταθεί απέναντι στις κορυφαίες επιλογές της αγοράς όπως Mercedes,Tesla,BMW και Porsche.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός όμως από το SUV, η εταιρία ετοιμάζει και ένα αντίστοιχο sedan, με το χρονοδιάγραμμα να θέλει τα πρώτα μοντέλα να παραδίδονται στους πελάτες μέχρι το 2025, με την παραγωγή να αγγίζει έως και τις 25.000 μονάδες ανά έτος.

Πολλά υποσχόμενη η νέα αυτή εταιρία αποδεικνύοντας πως ο εξηλεκτρισμός φέρνει νέους παίχτες στο τραπέζι.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης