Η διάσημη εταιρεία κατασκευής supercars, ανακοίνωσε επίσημα πως το πρώτο SUV μοντέλο στην ιστορία της, θα λανσαριστεί στην αγορά το 2018, με την παραγωγή να γίνεται στο εργοστάσιο της Sant’Agata στην Μπολόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά, η Lamborghini σκεφτόταν να το κατασκευάσει στην Σλοβακία, προκειμένου να μειωθούν τα κόστη παραγωγής, ωστόσο η Ιταλική κυβέρνηση κατάφερε να την πείσει να παραμένει στην γείτονα χώρα, προσφέροντας 80 – 100 εκατομμύρια ευρώ σε φοροαπαλλαγές και μια σειρά οικονομικών προνομιών.

Η κατασκευή του μοντέλου θα γίνει σε συνεργασία με το VW Group, την Audi, το υπουργείο Ανάπτυξης της Ιταλίας, την εθνική υπηρεσία επενδύσεων Invitalia, την επαρχία Emilia Romagna και την εργατική ένωση Union Representatives. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και CEO της Lamborghini, Stephan Winkelmann, το Urus σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής, τη σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας και την δέσμευση για τη διαφύλαξη των αξιών που χαρακτηρίζουν την φίρμα σε όλο τον κόσμο.

Το νέο SUV θα περάσει την πόρτα του εργοστασίου σε τρία χρόνια, με την εταιρεία να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις από τα 80.000 στα 150.000 τ.μ., να σχεδιάζει νέα γραμμή παραγωγής, να ενισχύει το τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης και να προσλαμβάνει 500 επιπλέον εργαζόμενους.

Στόχος, είναι η πώληση 3.000 μονάδων του Urus ετησίως, με τις κυριότερες αγορές να είναι αυτές των ΗΠΑ, της Κίνας, της Μέσης Ανατολής, της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Ρωσίας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης