Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η βρετανική φίρμα αναβάθμισε το πολυτελές αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV, πρόσθεσε στη φαρέτρα του ένα νέο σύστημα για ταχύτερη φόρτιση και μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από αισθητικής πλευράς, η I-Pace φέρει νέου σχεδιασμού ζάντες 19 ιντσών, τρεις καινούριες αποχρώσεις για το εξωτερικό αμάξωμα (Caldera Red, Portofino Blue, Eiger Grey), καθώς και το σπορ πακέτο «Bright Black».
Το ηλεκτρικό σύνολο απόδοσης 400 ίππων και 696 Nm ροπής, όπως και η μπαταρία χωρητικότητας 90 kWh παρέμειναν ως είχαν, με την αυτονομία να αγγίζει τα 470 χιλιόμετρα σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, χάρη σε κάποιες ρυθμίσεις, το αυτοκίνητο μπορεί να φορτίσει την μπαταρία του σε ταχύτερους χρόνους. Μέσω επιτοίχιου φορτιστή 11 kW ανακτά ενέργεια για 53 επιπλέον χιλιόμετρα σε 1 ώρα, ενώ από wallbax των 7 kW προσθέτει 35 χλμ. αυτονομίας στον ίδιο χρόνο.

Με τη χρήση ταχυφορτιστή των 50 kW και 100 kW, εξασφαλίζει αυτονομία 63 και 127 χλμ. αντίστοιχα σε μόλις 15 λεπτά. Όσο για ένα πλήρες γέμισμα, από παροχή 11 kW χρειάζεται περίπου 8,5 ώρες.

Στο εσωτερικό, η βρετανική μάρκα τοποθέτησε το πρωτοποριακό Pivi Pro με λειτουργία fast start-up και αναβαθμισμένο interface, αναβαθμίζοντας τις δυνατότητες του ψηφιακού πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, της κεντρικής οθόνης 10΄΄ και της μικρότερης οθόνης των 5΄΄.

Επίσης υπάρχει περιμετρική κάμερα θέασης 360 μοιρών, ψηφιακός εσωτερικός καθρέπτης ClearSight, νέο σύστημα πλοήγησης με δυνατότητα φωνητικών εντολών, ενσωματωμένη κάρτα SIM για δίκτυο 4G, βάση για φόρτιση smartphone και ειδικό φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων στο σύστημα κλιματισμού.

Όλα τα συστήματα ψυχαγωγίας, ενημέρωσης και διαχείρισης του ηλεκτρικού συνόλου μπορούν να δεχθούν ασύρματες ενημερώσεις (over-the-air updates), επιτρέποντας στο όχημα να αναβαθμίζεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου.

Η ανανεωμένη Jagura I-Pace είναι ήδη διαθέσιμη προς παραγγελία στην Αγγλία, με την τιμή εκκίνησης να ορίζεται στις 65.195 λίρες. Η μπαταρία καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης