Η Jaguar Land Rover έφτιαξε ένα υπερσύχρονο σχεδιαστικό κέντρο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019, 18:46
Η Jaguar Land Rover έφτιαξε ένα υπερσύχρονο σχεδιαστικό κέντρο

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ένα εντυπωσιακό κέντρο σχεδιασμού, το οποίο ενσωματώνει τις πιο προηγμένες τεχνολογικές λύσεις και είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον, εγκαινίασε η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Το καινούργιο design studio της Jaguar Land Rover βρίσκεται στο Gaydon της Βρετανίας και καταλαμβάνει μία έκταση 12.000 τετραγωνικών μέτρων. Εκτείνεται σε τρία κτήρια και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα στον χώρο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο σχεδιασμός του δίνει την αίσθηση μιας μοντέρνας πανεπιστημιούπολης, ενθαρρύνοντας τη συνεργασία μεταξύ των τμημάτων, από την αίθουσα σκίτσων έως το showroom.

Στο κέντρο θα απασχολούνται 280 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων.

Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει στους εργαζομένους ένα εμπνευσμένο περιβάλλον ώστε να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και να σχεδιάζουν πρωτοποριακά οχήματα σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές, δημιουργώντας παράλληλα την κινητικότητα του μέλλοντος.

Οι σχεδιαστές της JLR έχουν πλέον πρόσβαση στις πιο καινοτόμες και σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες. Στα κτήρια υπάρχουν δύο κεντρικά στούντιο, ειδικές πλατφόρμες για πρωτότυπα μοντέλα από πηλό, αίθουσες με συνθήκες φυσικού φωτός, τελευταίας γενιάς υπολογιστές, video wall 4K μήκους 11 μέτρων και πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας.

Από εδώ και στο εξής, οι σχεδιαστές θα μπορούν σε μόλις δύο εβδομάδες να δημιουργούν ολοκαίνουργια αυτοκίνητα και να εργάζονται ταυτόχρονα σε κάθε τομέα, από το εξωτερικό αμάξωμα έως το εσωτερικό. 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019, 18:46