Του Λουκά Παπαλάμπρου

Τις ισχυρότερες και πιο απολαυστικές εκδόσεις των 718 Boxster και 718 Cayman παρουσίασε η Porsche, ανοίγοντας παράλληλα τα βιβλία παραγγελιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μικρότερα μοντέλα της γκάμας είναι πλέον διαθέσιμα με τα διακριτικά GTS, φέροντας μία σειρά βελτιώσεων τόσο στον αισθητικά τομέα, όσο και στα μηχανικά μέρη. Τροφοδοτούνται από μία αναβαθμισμένη εκδοχή του 2.5 turbo κινητήρα, αποδίδοντας 365 ίππους και 430 Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και προαιρετικά με το αυτόματο PDK7. Αμφότερα τα σπορ αυτοκίνητα επιταχύνουν από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 290 χλμ./ώρα.

Το πακέτο «Sport Chrono Package», το σύστημα ενεργής ανάρτησης Porsche Active Suspension Management (PASM) και το σύστημα κατανομής ροπής Porsche Torque Vectoring (PTV) με μηχανικό πίσω διαφορικό, βρίσκονται στο βασικό εξοπλισμό, αυξάνοντας τις δυνατότητες των 718 Boxster και 718 Cayman στην άσφαλτο.

Αισθητικά, τα sportcars φέρουν νέους προφυλακτήρες, σκούρα φώτα ημέρας LED, μαύρα διακοσμητικά, μαύρες ζάντες 20 ιντσών, ίδιας απόχρωσης σήματα και διαχύτη, καθώς και κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις της εξάτμισης.  

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα με τα λογότυπο GTS στα προσκέφαλα, οι επενδύσεις Alcantara και οι κόκκινες ραφές. Η μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο της κονσόλας περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες και πλειάδα εφαρμογών, μεταξύ των οποίων είναι η PTPA (Porsche Track Precision App).

Η εμπορική πορεία των νέων 718 Boxster και 718 Cayman GTS ξεκίνησε από τη Γερμανία, με τις τιμές να ορίζονται στα 78.160 και 76.137 ευρώ, αντίστοιχα. Όσο για τις παραδόσεις, αυτές έχουν προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης