Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη του εξωτερικού αμαξώματος της ανανεωμένης εκδοχής του best seller μοντέλου της γκάμας της, η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του εσωτερικού του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Octavia ΜΥ2017 φέρει νέο σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών στη βασική έκδοση και 9,2 ιντσών στις πλουσιότερες. Ο οδηγός θα μπορεί να χειρίζεται κάθε λειτουργία πιο εύκολα και γρήγορα, καθώς πλέον δεν υπάρχουν τα κλασικά κουμπιά και διακόπτες. Το σύστημα υποστηρίζει Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink και SmartGate, υπάρχει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης για smartphone και tablet, μονάδα LTE και λειτουργία Wi-Fi hotspot.

Αλλαγές υπάρχουν στα διακοσμητικά και τις επενδύσεις, οι θήκες για αντικείμενα έχουν ανασχεδιαστεί προς όφελος της πρακτικότητας, με τους υποψήφιους αγοραστές να μπορούν να επιλέξουν μεταξύ μιας πλειάδας έξτρα αξεσουάρ, όπως αναδιπλούμενα τραπεζάκια, πλέον αποσπώμενο φακό LED, θερμαινόμενο τιμόνι, εξατομικευμένο κλειδί που αποθηκεύει τις ρυθμίσεις του οδηγού και φωτισμό περιβάλλοντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εξοπλισμός της Octavia είναι υπερπλήρης, περιλαμβάνοντας όλα τα συστήματα υποβοήθησης, όπως αυτό της αποφυγής σύγκρουσης με πεζό, του αυτόματου παρκαρίσματος, της ανίχνευσης «τυφλού» σημείου και του βοηθού στάθμευσης.

Όσον αφορά στους κινητήρες, το τσεχικό μοντέλο συνεχίζεται να προσφέρεται με τα γνωστά σύνολα βενζίνης και diesel του ομίλου VW. Παράλληλα, οι ισχυρότερες εκδόσεις 1.8 TSI και 2.0 TDI φέρουν και σύστημα τετρακίνησης έπειτα από επιθυμία του πελάτη. Οι παραγγελίες αναμένεται να ανοίξουν πριν από τα τέλη του έτους, με τις παραδόσεις στους πελάτες να ξεκινούν στις αρχές του 2017.

Δείτε εδώ όλα τα μοντέλα της Skoda

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης