Η RR είναι ίσως η πιο διάσημη εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο. Τα μοντέλα της θεωρούνται τα καλύτερα στον κόσμο, με τη συναρμολόγηση κάθε μονάδας να αποτελεί ιεροτελεστία.

Στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Goodwood στο West Sussex, εξήντα άνθρωποι εργάζονται σε τρεις ομάδες. Ημερησίως, κατασκευάζονται λιγότερα από δέκα αυτοκίνητα, με τους εξειδικευμένους μηχανικούς να δίνουν σημασία στην παραμικρή λεπτομέρεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πολυτέλεια και εξατομίκευση είναι το κύριο χαρακτηριστικό κάθε Rolls-Royce. Οι εγκαταστάσεις της βρετανικής φίρμας μόνο εργοστάσιο αυτοκινήτων δεν θυμίζουν. Όποιος είχε την τύχη να τις επισκεφθεί, γνωρίζει πώς σε κάθε τμήμα έχεις την αίσθηση πως βρίσκεται είτε σε επιπλοποιείο, είτε σε βιοτεχνία δερμάτινων ειδών.

Τα περισσότερα κομμάτια του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένα στο χέρι,  ρομπότ υπάρχουν μόνο στο τμήμα βαφής, με την επιδεξιότητα του τεχνίτη, την υπομονή του ανθρώπου που έχει τη βελόνα στο χέρι και την εμπειρία του παλαιότερου, να δημιουργούν το ξεχωριστό και ιδιαίτερο που επιζητά κάθε πελάτης.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
  
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης