Την αντεπίθεσή της όσον αφορά στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα σχεδιάζει η κορεατική φίρμα, αναπτύσσοντας επτά ολοκαίνουρια μοντέλα.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της KIA, Ho Sung Song, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Κορέα, η εταιρεία σκοπεύει να ηγηθεί στην αγορά των EV, λανσάροντας μέχρι το 2027 μια σειρά αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο από αυτά θα κάνει πρεμιέρα το 2021. Ανήκει στην κατηγορία των crossover και είναι έτοιμο σε πολύ μεγάλο βαθμό. Υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, διαθέτει δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης και διακρίνεται για την ταχυτατη επαναφόρτιση των μπαταριών.

Τα υπόλοιπα έξι μοντέλα θα λανσαριστούν σταδιακά, καλύπτοντας κάθε κατηγορία. Στόχος της ΚΙΑ είναι τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα να αντιπροσωπεύουν το 20% επί του συνόλου των πωλήσεων της μάρκας σε προηγμένες αγορές μέχρι το 2029. 

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης και της υποστήριξης της EV τεχνολογίας, η κορεατική εταιρεία θα διευρύνει τις υποδομές φόρτισης και θα αυξήσει τον αριθμό των θέσεων εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης