Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το Μάρτιο του 2022 η Koenigsegg παρουσίασε το Jesko Absolut, ένα υπεραυτοκίνητο που αμέσως συνδέθηκε με τις προσπάθειες της εταιρίας να πετύχει τελική ταχύτητα άνω των 482χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Christian von Koenigsegg σε πρόσφατη συνέντευξη του εξέφρασε τη δέσμευση της εταιρείας να πετύχει ένα απίστευτο ρεκόρ τελικής ταχύτητας με το Jesko Absolute, δηλώνοντας πως θα ήταν κρίμα να μην αποδείξουμε τις απίστευτες ικανότητες του οχήματος. 

Αναφέρει πως σύμφωνα με τις προσομοιώσεις, το σύνολο είναι σε θέση να πετύχει τελική ταχύτητα έως 531χλμ./ώρα, όμως για να μεταφερθεί αυτό το νούμερο στην πραγματικότητα και όχι μόνο σε κάποιον υπολογιστή, πρέπει να γίνει σε ασφαλές περιβάλλον. Φαίνεται πως η εταιρία το βρήκε, στην  πίστα δοκιμών Ehra-Lessien του Volkswagen Group στην Κάτω Σαξονία της Γερμανίας.

Φυσικά, πρέπει να αναρωτηθεί κανείς εάν η VW θα ήταν τόσο ευγενική ώστε να επιτρέψει στην Koenigsegg να χρησιμοποιήσει την πίστα της και να εκθρονίσει το δικό της υπεραυτοκίνητο, την Bugatti Chiron που έχει σημειώσει το δικό της ρεκόρ ταχύτητας. Ο συγκεκριμένος ελεγχόμενος χώρος διαθέτει μία ευθεία μήκους 9 χλμ. σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Christian έκανε αναφορά και σε άλλα hypercars που κυνηγούν το ρεκόρ τελικής ταχύτητας τονίζοντας πως τους λείπουν οι αερόσακοι και επομένως δεν είναι αναγνωρισμένα για νόμιμη κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους. Προφανώς αναφερόταν στο Hennessey Venom F5 συγκρίνοντας το πώς η μηχανική του Jesko Absolut (που συμμορφώνεται με όλους τους κανονισμούς)  προσθέτει πολυπλοκότητα και βάρος ενώ μειώνει την ισχύ του κινητήρα.

Όπως είχε δηλώσει και στο παρελθόν «πρέπει να δικαιολογείς τον λόγο ύπαρξης σου σε μία εποχή που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αλλάξει τις ισορροπίες. Έχουμε και θα δώσουμε κάτι το μοναδικό στον κόσμο».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης