Την «σκληροπυρηνική» έκδοση του εντυπωσιακού sport coupe της γκάμας, παρουσίασε κατά τη διάρκεια του Pebble Beach Concours d’Elegance, η βαυαρική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο έχει εξελιχθεί από το τμήμα M Division, υιοθετώντας τεχνολογίες από τα αγωνιστικά οχήματα της BMW. Είναι ιδανικό για χρήση στον δρόμο, αλλά πάνω από όλα στην πίστα, προσφέροντας τη μέγιστη απόλαυση στον οδηγό.

Παρότι η εταιρεία το παρουσιάζει ως concept, είναι περισσότερο μοντέλο προ-παραγωγής,  με την τελική έκδοση να έχει ελάχιστες διαφορές. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του M Division, Frank van Meel, φέρει το πρωτοποριακό σύστημα ψεκασμού νερού που μέχρι τώρα ήταν αποκλειστικότητα του αυτοκινήτου ασφάλειας του MotoGP, ένα νέο σύστημα ψύξης και επιπλέον ψυγεία για τα κυκλώματα θερμοκρασίας, της μετάδοσης και του turbo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντικά βελτιωμένη είναι και η αεροδυναμική, με την M4 GTS να εξοπλίζεται με ανθρακονημάτινο ρυθμιζόμενο εμπρός splitter, τεράστια πίσω πτέρυγα και διαχύτη επίσης από carbon, καθώς και νέο αεραγωγό στο καπό από συνθετικό υλικό CFRP. Επίσης, φέρει πίσω φωτιστικά σώματα τύπου OLED, σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών μπροστά και 20 πίσω, με ελαστικά Michelin Sport Cup 2 διαστάσεων 265/35 και 285/30, αντίστοιχα.

Η BMW ανέφερε ότι ο εξακύλινδρος 3.0 twin turbo κινητήρας έχει αυξημένη απόδοση και οι επιδόσεις είναι σαφώς βελτιωμένες, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης