Η F12 Berlinetta είναι ένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα στην ιστορία της Ferrari. Ανήκει στην κατηγορία των hyper car και είναι η ταχύτερη που έχει βγει από το εργοστάσιο στο Maranello.

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ελαφρά κράματα, με το βάρος να είναι μόλις 1.525 κιλά. Ο V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας 6,3 λίτρων της είναι τοποθετημένος εμπρός και προς το κέντρο του οχήματος. Αποδίδει 740 ίππους και 690 Nm ροπής, με τον «κόφτη» να είναι στις 8.700 σ.α.λ.. Η ισχύς μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός ημιαυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, με τα 0-100 να έρχονται σε μόλις 3,1 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 340 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αεροδυναμική και η κάθετη δύναμη έχουν υιοθετηθεί από τη F1. Για παράδειγμα, όταν η ταχύτητα είναι στα 200 χλμ./ώρα, παράγει κάθετη δύναμη 123 κιλών και την ίδια στιγμή ο αέρας κατευθύνεται από το πάνω μέρος στο πλάγια. Επιπλέον, ανοίγουν τα «πτερύγια» και ο αέρας πηγαίνει προς τα κεραμικά φρένα, ώστε να τα κρυώσουν. Όσο για την τιμή, υπολογίζεται στα 300.000 ευρώ.

Πάρτε μια γεύση από την απίστευτη F12 Berlinetta στην πίστα. Δείτε πώς ντριφτάρει και ακούστε τον υπέροχο ήχο. Δώστε σημασία στα κατεβάσματα και θα καταλάβετε.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης