Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Όλα δείχνουν πως η Lamborghini αγόρασε τη ναυαρχίδα της αντίπαλης εταιρίας Ferrari, με στόχο να τη συγκρίνει με τα δικά της μοντέλα και να αξιολογήσει το plug-in υβριδικό σύνολο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ιταλός Youtuber Varryx βρισκόταν έξω από το κτίριο της Lamborghini περιμένοντας να φωτογραφίσει κάποιο μοντέλο της εταιρίας που πιθανότατα θα ήταν καμουφλαρισμένο και υπό δοκιμή. Ξαφνικά όμως με την κάμερα του κατέγραψε μία Ferrari SF90 Stradale να μπαινοβγαίνει και μάλιστα αρκετές φορές με διαφορετικούς οδηγούς. 

Καθώς είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την Lamborghini να τεστάρει αυτοκίνητα της Ferrari, θεωρούμε σχεδόν δεδομένο πως το έκανε για να συγκρίνει το μοντέλο με τα επερχόμενα δικά της. Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε πως η Lamborghini αναπτύσσει για πρώτη φορά στην ιστορία της ένα νέο plug-in υβριδικό σύνολο για να εφοδιάσει τόσο την ανανεωμένη Urus όσο και τους διαδόχους των Aventador και Huracan που θα κάνουν το ντεμπούτο του το 2024. Μάλιστα το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της εταιρίας θα παρουσιαστεί το 2028.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η Ferrari SF90, που κυκλοφόρησε το 2019, αποτελεί το πρώτο Plug-in υβριδικό μοντέλο στην ιστορία της φίρμας και το ισχυρότερο της τρέχουσας γκάμας. Χρησιμοποιεί έναν twin-turbo V8 κινητήρα 4,0 λίτρων και τρεις ηλεκτροκινητήρες παρέχοντας συνδυασμένη ισχύ 1.000 ίππων και 800 Nm ροπής. Συνεργάζεται με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και μπορεί να επιταχύνει 0-100 σε λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα έχοντας τελική ταχύτητα 340χλμ./ώρα. Μάλιστα μπορεί να κινηθεί και αμιγώς ηλεκτρικά για περίπου 25χλμ. με ταχύτητες έως 135χλμ./ώρα.

Φαίνεται πως η Lamborghini πριν παρουσιάσει τις δικές της πρώτες Plug-in εκδόσεις, θέλησε να πάρει μία γεύση από τον ανταγωνισμό και να δει τις διαφορές στην πράξη και όχι στην θεωρία. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης