Όλοι οι μεγάλοι πρωταθλητές του μηχανοκίνητου αθλητισμού, από την Formula 1 έως τα IndyCar, ξεκίνησαν την καριέρα τους από τα καρτ. Εκεί έμαθαν τα μυστικά της αγωνιστικής οδήγησης, εκεί ανδρώθηκαν, εκεί κέρδισαν τους πρώτους τίτλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθώντας το παράδειγμα των κορυφαίων ομάδων, η διάσημη ιταλική φίρμα ανακοίνωσε την έναρξη ενός προγράμματος το οποίο έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει και να αναδείξει νεαρούς ταλαντούχους οδηγούς. Ονομάζεται Lamborghini Kart Drivers και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την DR Racing Kart του Danilo Rossi.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι ικανότεροι νέοι οδηγοί να προετοιμαστούν κατάλληλα για την κατηγορία GT, στην οποία πρωταγωνιστεί η εργοστασιακή ομάδα Lamborghini Squadra Corse. Οι πρώτοι πιτσιρικάδες που λαμβάνουν μέρος είναι ο Λιθουανός Justas Jonusis και ο Μαλαισιανός Muiz Gafar, ηλικίας 14 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δυο τους εκπαιδεύονται μαζί με τους Ιταλούς Cristopher Zani 20 ετών και Mauro Simoni 29 ετών στην εκπληκτική πίστα καρτ της Adria. Τα μαθήματα δεν επικεντρώνονται μόνο στην οδήγηση, αλλά περιλαμβάνουν συμβουλές για σωστή διατροφή και γυμναστική. Για να τους δώσει ένα επιπλέον κίνητρο, η Lamborghini τους επιτρέπει να ζήσουν την εμπειρία της αγωνιστικής Huracan δίπλα στον επαγγελματία Mirko Bortolotti.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης