Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η κινέζικη μάρκα, που πλέον έχει ανοίξει τα φτερά της και στην Ευρώπη, προσφέροντας μερικά από τα πολυτελή μοντέλα της, σε πρόσφατο συνέδριο παρουσίασε ένα concept που απεικονίζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα των μοντέλων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το concept ονομάζεται The Next Day και αποτελεί ένα τετράθυρο GT το οποίο διαθέτει πόρτες που ανοίγουν και προς τα πάνω, αλλά και αντικριστά. Στο μπροστινό μέρος διακρίνουμε μια πιο δυναμική εκδοχή της τρέχουσας σχεδιαστικής γραμμής, με πιο λεπτούς προβολείς, χαμηλότερη γρίλια αλλά και δύο μεγάλα ανοίγματα στον προφυλακτήρα, όπου υπάρχουν και κρυφοί αισθητήρες.

Κοιτώντας το σύνολο από το πλάι, όλα φωνάζουν αεροδυναμική από μακριά, με μεγάλους θόλους, ειδικά σχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου που μειώνουν την αντίσταση του αέρα, ενώ highlight αποτελεί σίγουρα η τεράστια πανοραμική γυάλινη οροφή. Στο πίσω μέρος η σχεδίαση είναι ακόμα πιο επιβλητική, οριακά ακραία, με κυριότερο στοιχείο τον διαχύτη και τις κάθετες λεπτομέρειες.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η μίνιμαλ διάταξη όπως αρμόζει σε κάθε φουτουριστικό μοντέλο, ενώ το τιμόνι, σε σχήμα πεταλούδας, διαθέτει ενσωματωμένη οθόνη. Παράλληλα, υπάρχει ξύλινη επένδυση, μία ακόμη οθόνη αφής για το σύστημα infotainment, αλλά και μια πλωτή κεντρική κονσόλα που αναβαθμίζει την ευρυχωρία της καμπίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με την κίνηση του εντυπωσιακού αυτού συνόλου, φαίνεται πως ένα plug-in υβριδικό σύστημα αναλαμβάνει την κίνηση των εμπρός τροχών και ένας ηλεκτροκινητήρας την κίνηση των πίσω

Πώς σας φαίνεται τα αυτοκίνητα της επόμενης δεκαετίας να μοιάζουν με αυτό;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης