Κάθε μονάδα που βγαίνει από τις εγκαταστάσεις του Woking είναι μοναδική, δεδομένου ότι όλα τα αυτοκίνητα που παράγονται είναι κατασκευασμένα στο χέρι από εξειδικευμένους μηχανικούς και τεχνίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το να φτάσει λοιπόν στην παραγωγή 20.000 οχημάτων είναι κάτι πολύ σημαντικό για τη McLaren. Ο επικεφαλής της βρετανικής φίρμας, Mike Flewitt, έκανε λόγο για ένα μεγάλο ορόσημο, ευχαριστώντας όλους τους εργαζομένους για την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά.

Τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για τα μοντέλα της McLaren έχει αυξηθεί εντυπωσιακά, με τις πωλήσεις πέρυσι να ξεπερνούν τις 4.800 μονάδες, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της μάρκας. Αυτήν την στιγμή, κατασκευάζονται καθημερινά 20 αυτοκίνητα, όλα χειροποίητα, με το 90% να εξάγεται σε 32 χώρες σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 20.000ο supercar ήταν μία 600LT Spider σε απόχρωση Chicane Grey. Το δεξιοτίμονο εξωτικό όχημα θα παραδοθεί τις επόμενες ημέρες στον Βρετανό ιδιοκτήτη του.

Στόχος της McLaren είναι η πώληση 5.000 μονάδων το 2019 και το 2020. Την επόμενη δεκαετία η παραγωγή θα αυξηθεί στις 6.000 και εκεί θα σταματήσει, καθώς η εταιρεία θέλει να διατηρήσει την αποκλειστικότητα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης