Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η κυκλοφορία της McLaren Artura σημαδεύτηκε από αρκετές καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες. Ήταν τέτοια τα προβλήματα, που η αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε ότι αναγκάστηκε να πουλήσει ορισμένα οχήματα από τη συλλογή της για να καλύψει τεχνικά ζητήματα που καθυστερούσαν τις παραδόσεις. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Bloomberg αναφέρει ότι η εταιρία κοινοποίησε την πώληση κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των κερδών του τρίτου τριμήνου. Αν και αποκάλυψε λίγα, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων που αποτελούσαν μέρος της πώλησης, η McLaren είπε ότι ο αγοραστής ήταν το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Μπαχρέιν, η Mumtalakat Holding Co.

Ο αγοραστής που είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχος της McLaren, κατέχοντας σχεδόν το 60 τοις εκατό των μετοχών της, συμφώνησε να στηρίξει την αυτοκινητοβιομηχανία με εισφορά μετρητών 100 εκατομμυρίων λιρών (123 εκατομμύρια δολάρια σε τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες), σε αντάλλαγμα για τα αυτοκίνητα. Η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι αναζήτησε τα χρήματα αφού εντόπισε «ορισμένες τεχνικές αναβαθμίσεις» που απαιτούνται για την Artura που προκάλεσαν καθυστερήσεις στην παράδοση.

Εκτός από την αναβολή της κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας COVID-19, οι παραδόσεις στις ΗΠΑ αναβλήθηκαν τον Μάιο του 2021 λόγω προβλημάτων με τον προμηθευτή λογισμικού και στη συνέχεια, ξανά, τον Δεκέμβριο του 2021, λόγω της περιορισμένης προσφοράς τσιπ ημιαγωγών .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και η McLaren δεν αποκάλυψε ποια οχήματα πούλησε από τη συλλογή κληρονομιάς της, στην ετήσια έκθεσή της για το 2021, η εταιρεία αποκάλυψε ότι είχε 54 αγωνιστικά αυτοκίνητα και supercars της Formula 1 στα «ταμεία» της. Δεν είναι ασυνήθιστο για μια αυτοκινητοβιομηχανία να πουλάει κατά καιρούς οχήματα από συλλογές της.

Δυστυχώς, η εταιρεία εξακολουθεί να αναζητά χρήματα καθώς, στην ενημέρωση κερδών του τρίτου τριμήνου, είπε ότι βρισκόταν σε «ενεργές συνομιλίες με όλους τους μετόχους σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση του ομίλου». Πράγματι, η McLaren ανέφερε ζημία 203 εκατομμυρίων λιρών (249 εκατομμύρια δολάρια) τους πρώτους εννέα μήνες του 2022.

Το plug-in υβριδικό supercar συνδυάζει έναν κινητήρα V6 3,0 λίτρων με έναν κινητήρα που περιέχεται εξ ολοκλήρου στο κιβώτιο ταχυτήτων. Μαζί, αποδίδουν 671 ίππους σε ένα αυτοκίνητο που ζυγίζει 1.497 κιλά. Οι τιμές ξεκινούν από 225.000 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης