Ο ανιψιός του θρυλικού Βραζιλιάνου οδηγού είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το κορυφαίο αυτοκίνητο στην ιστορία της McLaren, το «εκρηκτικό» διθέσιο hypercar με τις απίστευτες επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Bruno Senna επιβεβαίωσε τους χαρακτηρισμούς της βρετανικής φίρμας περί ενός «ακραίου» τετράτροχου με DNA από Formula 1. Ο V8 4.0 biturbo κινητήρας των 800 ίππων και 800 Nm ροπής της McLaren Senna στροφάρει μέχρι τις 7.500 σ.α.λ., με το αυτόματο κιβώτιο αγωνιστικού τύπου να αλλάζει αστραπιαία ταχύτητες.

Eπιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα. Με το γκάζι στο πάτωμα, φθάνει στα 200 χλμ./ώρα σε 6,8 δευτερόλεπτα, ενώ η βελόνα ανεβαίνει στα 300 στον απίστευτο χρόνο των 9,9 δευτερολέπτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδηγός και συνεπιβάτης βρίσκονται με την πλάτη κολλημένοι στα carbon καθίσματα βλέποντας το κοντέρ να αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα. Η τεράστια πίσω πτέρυγα και τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να κρατούν σταθερό στο έδαφος τον βρετανικό «πύραυλο εδάφους», με τις κάθετες δυνάμεις που ασκούνται να ξεπερνούν τα 800 κιλά. 

Διαβάστε επίσης: Απογειώνει τις αισθήσεις η υπερηχητική McLaren Senna


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης