Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η μεγάλη κυρία της γερμανικής φίρμας, ένα από τα πιο επιτυχημένα premium sedan, με πάνω από 10,5 εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως επέστρεψε πιο εντυπωσιακή από ποτέ. H Mercedes-Benz Hellas άνοιξε τις παραγγελίες της καινούριας C-Class στη χώρα μας, με τις παραδόσεις να προγραμματίζονται για το καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά στο μοντέλο είναι η αισθητική. Οι Γερμανοί άφησαν πίσω τους τις όποιες συντηρητικές καταβολές, δημιουργώντας ένα σύγχρονο, δυναμικό και φινετσάτο αυτοκίνητο. 

Το εσωτερικό από την άλλη, κλέβει την παράσταση. Η ποιότητα στη διαμόρφωση αποτυπώνεται μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Το ταμπλό οργάνων είναι χωρισμένο σε δύο τμήματα: το επάνω τμήμα διαθέτει νέους, επίπεδους στρογγυλούς αεραγωγούς ενώ το κάτω τμήμα συνίσταται σε μια ενιαία επιφάνεια με πολυτελή διακοσμητικά στοιχεία.

Οι δύο μεγάλες οθόνες περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό. Αυτή του οδηγού έχει διαγώνιο 12,3 ίντσες και αυτή στην κεντρική κονσόλα 11,9΄΄. Η τεχνολογία OLED και τα αυτοφωτιζόμενα pixel επιτυγχάνουν το απόλυτο μαύρο και προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία σε οδηγό και επιβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ελληνικό μενού

Η οθόνη στην κονσόλα λειτουργεί ακριβώς όπως ένα tablet

Το νέα γενιάς MBUX (Mercedes-Benz User Experience), είναι πιο ψηφιακό και ευφυές. Οι οθόνες είναι πιο γρήγορες και προβάλλουν με εκπληκτική ταχύτητα όλες τις πληροφορίες. Όλες οι λειτουργίες του μενού – εκτός από της φωνητικές εντολές – υποστηρίζονται και στα ελληνικά. Εμπιστευτικές πληροφορίες, όπως η διεύθυνση σπιτιού και γραφείου, οι προτιμήσεις ψυχαγωγίας, η λίστα κλήσεων και διάφορα ακόμη, προστατεύονται με πρωτοποριακό τρόπο για τα δεδομένα της αυτοκινητοβιομηχανίας.  Το καλοκαίρι θα κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους

Συγκεκριμένα, η C-Class προστατεύει τον κάτοχο όσον αφορά στα δεδομένα, μέσω μιας σειράς από νέες αλληλοσυνδεόμενες λειτουργίες επαλήθευσης ταυτότητας. Έτσι, αν ο ίδιος δεν πληκτρολογήσει τον προσωπικό αριθμό PIN ή δεν χρησιμοποιήσει το δακτυλικό του αποτύπωμα, το MBUX δεν επιτρέπει τη χρήση κάποιων προσωπικών εφαρμογών.

Επίσης, με βάση τη συμπεριφορά και τις συνήθειες του οδηγού, παρέχονται εξατομικευμένες συστάσεις (συχνές διαδρομές, συχνές κλήσεις, αγαπημένη μουσική, κ.λ.π.). Αυτά τα χαρακτηριστικά άνεσης, όπως η πηγή ήχου, οι ρυθμίσεις καθίσματος ή οι ρυθμίσεις κλιματισμού, δεν χρειάζονται επαλήθευση ταυτότητας.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η φωνητική υποβοήθηση «Hey Mercedes», η οποία μπορεί να βοηθήσει, για παράδειγμα, στη σύνδεση ενός smartphone μέσω Bluetooth ή στην εύρεση ενός φαρμακείου, λέγοντας απλά αυτό που θέλετε και η υπηρεσία «Online μουσική», με εκατομμύρια τραγούδια και επιμελημένες λίστες αναπαραγωγής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες της νέας C-Class στην Ελλάδα – Από 45.350 ευρώ οι τιμές

Με περισσότερους από 600 ίππους η νέα Mercedes AMG C63

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης