Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Mercedes κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τον γνωστό μουσικό will.i.am και δημιούργησαν ένα μοντέλο που συνδυάζει το DNA της AMG GT με αυτό της G-Class.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ονομασία «The Flip», το μοναδικό αυτό πρωτότυπο κλέβει την παράσταση και τραβά τα φλας από δύο διαφορετικούς κόσμους επάνω του, ενώ η επίσημη αποκάλυψη θα γίνει το προσεχές Σαββατοκύριακο στο Grand Prix της Formula 1 στο Miami.

Το ιδιαίτερο αυτό μοντέλο βασίζεται στην 4θυρη κουπέ Mercedes AMG GT, αν και για να το καταλάβει κανείς, θα πρέπει να κοιτάξει μόνο το πίσω μέρος. Παράλληλα οι τέσσερις πόρτες έχουν μειωθεί σε δύο, οι οποίες μάλιστα ανοίγουν σε αντίθετη φορά από αυτή που έχουμε συνηθίσει. Πάντως το απόλυτο highlight είναι το τετραγωνισμένο εμπρόσθιο μέρος που προέρχεται από την G-Class και έχει προσαρμοστεί για τις ανάγκες του συγκεκριμένου μοντέλου.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες και το κινητήριο σύνολο θα αποκαλυφθούν στην επίσημη παρουσίαση στο Grand Prix του Miami ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση του μουσικού όταν ρωτήθηκε για το μοτέρ. «Δεν έχω ιδέα, δεν ακούμπησα τίποτα κάτω από το καπό. Άφησα τους ειδικούς της AMG να αναλάβουν δράση καθώς είναι οι καλύτεροι στον χώρο». Η δική μας πάντως υπόθεση είναι πως το μοντέλο πιθανότατα να εφοδιάζεται με τον V8 twin-turbo απόδοσης 639 ίππων από την GT 63 S.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο συνοδεύεται από μία νέα κολεξιόν ρούχων με την ονομασία «Bear Witness» και μέρος από τα έσοδα των πωλήσεων θα διατεθεί στο ίδρυμα i.am/Angel το οποίο βοηθάει πολίτες υποβαθμισμένων περιοχών να έχουν πρόσβαση σε καλύτερη εκπαίδευση.

Τέλος ο μουσικός συμπλήρωσε «Μεγάλωσα σε ένα γκέτο και παρακολούθησα θρυλικούς καλλιτέχνες hip-hop να ραπάρουν για τη Mercedes, οπότε ήταν πάντα όνειρο να έχω μια. Για πολλά παιδιά της πόλης, η κατοχή μιας Mercedes είναι σύμβολο προόδου και σημάδι πως κάποιος έχει ανέβει επίπεδο. Τώρα έφτασα τον στόχο μου δημιουργώντας το δικό μου, μοναδικό μοντέλο AMG.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης