Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Ferrari δεν λέει ποτέ όχι σε έναν καλό πελάτη και μας έχει παρουσιάσει αρκετά one of a kind μοντέλα ανά καιρούς, όπως η F12 TRS, η SP48 Unica και η Omologata. Σε αυτή τη μεγάλη και πανέμορφη λίστα έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα αριστούργημα που ακούει στο όνομα SP51. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακριβώς όπως οι άλλες κατασκευές πριν από αυτήν, η Ferrari δημιούργησε αυτό το roadster σύμφωνα με τις ακριβείς εντολές ενός ευκατάστατου πελάτη της. H SP51 βασίζεται στη 812 GTS, πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται για ένα μοντέλο με V12 κινητήρα, κατά πάσα πιθανότητα είναι ο ίδιος με την 812 GTS των 789 ίππων και 340χλμ./ώρα τελικής.

Στιλιστικά, στη SP51 η μπροστινή μάσκα έχει διακόσμηση από ίνες άνθρακα, ενώ τόσο οι προβολείς όσο και τα πίσω φώτα είναι σχεδιασμένα από το μηδέν. Η βαφή ονομάζεται Rosso Passionale και είναι αποκλειστική, ενώ φυσικά οροφή δεν υπάρχει, με τον οδηγό να απολαμβάνει τον αέρα και τον ήλιο σε κάθε βόλτα. Κερασάκι στην τούρτα είναι η μπλε ρίγα με τις δύο λεπτές λευκές γραμμές που αγκαλιάζουν το όχημα και θυμίζουν έντονα την Ferrari 410 S του 1955.

Το έντονο κόκκινο χρώμα περνάει και στο εσωτερικό, όπως και οι ρίγες οι οποίες κοσμούν τόσο την κεντρική κονσόλα όσο και το χώρο ανάμεσα στα δύο καθίσματα, υπογράφοντας την σχεδίαση της καμπίνας. Αυτό το έργο τέχνης τεσσάρων τροχών κατασκευάστηκε και θα παραδοθεί σε ένα πιστό πελάτης της μάρκας από το Ταιβάν με την τιμή να μην γίνεται φυσικά γνωστή.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης