Στη δημιουργία μιας one-off έκδοσης του πανίσχυρου supercar των 720 ίππων που διακρίνεται για τα εξατομικευμένα στοιχεία, προχώρησε το τμήμα McLaren Special Operations τμήμα της βρετανικής φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ονομάζεται 720S Stealth και έχει εμπνευστεί από την McLaren F1 GTR που κέρδισε το Le Mans το 1995. Το αμάξωμα είναι βαμμένο στο αποκλειστικό χρώμα «Sarthe Grey», διαθέτοντας κόκκινες λεπτομέρειες «Vermillion Red» και βερνίκι σε ορισμένα σημεία προκειμένου να είναι εμφανή τα ανθρακονήματα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, μόνο για το βάψιμο του εξωτερικού αμαξώματος χρειάστηκαν 200 ώρες. Σε σχέση με τις απλές εκδόσεις, η 720S Stealth φέρει ζάντες ελαφρού κράματος σε απόχρωση «Bespoke Satin Black», νέο φινίρισμα στους καθρέπτες, στο κάλυμμα του κινητήρα και στις εισαγωγές αέρα, ενώ σε ματ είναι οι απολήξεις της εξάτμισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην καμπίνα, οι αλλαγές περιορίζεται στις κόκκινες ραφές στα καθίσματα, στις πόρτες, στην οροφή και στο ταμπλό. Για την κίνηση φροντίζει ο V8 4.0 biturbo κινητήρας απόδοσης 720 ίππων και 770 Nm ροπής, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα, τα 0-200 σε 7,8΄΄ και τα 0-400 σε 10,3΄΄.

Το αυτοκίνητο είναι παραγγελία πελάτη από την Αγγλία και θα παραδοθεί τις επόμενες ημέρες. Όσο για την τιμή, είναι βέβαιο πως ξεπερνά κατά πολύ την αρχική των 208.600 λιρών.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης