Η δουλειά των επικεφαλής των κατασκευαστών αυτοκινήτων είναι μια από τα πιο απαιτητικές και ανταγωνιστικές στον χώρο της βιομηχανίας.

Παράλληλα είναι και από τις πιο κερδοφόρες, με τους CEO των αυτοκινητοβιομηχανιών να αμείβονται με αστρονομικά ποσά. Τα αμερικανικά Μέσα, δημοσιοποίησαν τη λίστα με τις απολαβές των τριών ισχυρών προσώπων των General Motors, Ford και Fiat-Chrysler Automobiles, όπως αυτή αναφέρεται στο «Detroit Bureau», όπου κατατίθενται τα ομοσπονδιακά έγγραφα από τους κατασκευαστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τους Mary Barra, την ισχυρή γυναίκα της GM, Mark Fields, διευθύνων σύμβουλο της Ford και Sergio Marchionne, αφεντικό της FCA. Τα ποσά αφορούν τον ετήσιο μισθό, τα μπόνους και τα προνόμια από τις μετοχές το περασμένο έτος.

Τα περισσότερα χρήματα λαμβάνει η CEO της GM. Η Mary Barra αύξησε τον τραπεζικό της λογαριασμό το 2016 κατά 22,6 εκατομμύρια δολάρια. Ο Mark Fields έλαβε 22,1 εκατ. δολάρια, με τον Sergio Marchionne να έχει απολαβές μόλις 11,9 εκατ. Η κυρία Barra είναι με διαφορά η υψηλότερα αμειβόμενη διευθύνουσα σύμβουλος  στον κόσμο ανεξάρτητα τον τομέα, παρότι σε σχέση με πέρυσι έλαβε έξι εκατομμύρια λιγότερα. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης