Η Mitsubishi ανακαλεί τα ASX και Eclipse Cross στην Ελλάδα

Η Mitsubishi ανακαλεί τα ASX και Eclipse Cross στην Ελλάδα

Στην ανάκληση των μοντέλων ASX και Eclipse Cross προχωρά η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων Mitsubishi στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

Πιο συγκεκριμένα, ανακαλούνται 97 μονάδες τύπων ASX με κωδικό μοντέλου GA0W και Eclipse Cross με κωδικό μοντέλου GK1W, με χρονολογία κατασκευής 2018. Η Mitsubishi Motors εντόπισε ότι σε συγκεκριμένο αριθμό οχημάτων ενδέχεται κατά την ενεργοποίηση της υδραυλικής αντλίας φρένων να πραγματοποιηθεί επαναφορά της ECU ASC (ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του συστήματος Active Stability Control), το οποίο μπορεί να επηρεάσει τη σταθερότητα του οχήματος.

Επίσης, ανακαλούνται 102 μονάδες του Eclipse Cross κατασκευής 2018, καθώς, εντοπίστηκε ότι σε συγκεκριμένο αριθμό οχημάτων ενδέχεται η διάρκεια του χρόνου πέδησης του συστήματος FCM (Forward Collision Mitigation System/Σύστημα Μετριασμού Εμπρόσθιας Σύγκρουσης) να είναι μεγαλύτερη από το απαραίτητο όταν ανιχνεύσει πεζό ή αντικείμενα. Ως αποτέλεσμα αυτού, ο οδηγός νιώθει την ανάγκη να εφαρμόσει μεγαλύτερη πέδηση, προκειμένου να αντισταθμίσει αυτό που θεωρεί ανεπαρκή δύναμη φρεναρίσματος

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα θέματα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία Mitsubishi για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και επαναπρογραμματισμοί, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Τεχνική ∆ιεύθυνση της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ στα τηλέφωνα 210 3483300 και 795 με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της, ή μέσω e-mail στη διεύθυνση: info@saracakis.gr.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018, 19:15