Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το θρυλικό διακριτικό Evo επαναφέρει στο προσκήνιο η ιαπωνική φίρμα, μέσω ενός εντυπωσιακού πρωτότυπου που ανήκει στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων coupe crossover.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το e-Evolution Concept, το οποίο έκανε πρεμιέρα στην έκθεση του Τόκιο πριν λίγες ώρες. Το πρωτότυπο ενσαρκώνει τη νέα στρατηγική μάρκας «Drive your Ambition», συνδυάζοντας τις αρετές ενός SUV, με τα πλεονεκτήματα ενός EV και την ικανότητα ενσωμάτωσης πρωτοποριακών συστημάτων για μία συνδεδεμένη εμπειρία μετακίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όχημα διακρίνεται για τη δυναμική αισθητική, τις αιχμηρές γραμμές του αμαξώματος, την άριστη αεροδυναμική και τον μυώδη χαρακτήρα. Παράλληλα, το εξαγωνικό σχήμα του πίσω τμήματος είναι εμπνευσμένο από το κάλυμμα της ρεζέρβας του αρχέτυπου SUV, του θρυλικού Mitsubishi Pajero.

Στο εσωτερικό, οι σχεδιαστές της μάρκας άφησαν τη φαντασία τους ελεύθερη. Το ταμπλό οργάνων μοιάζει να αιωρείται μπροστά από τον οδηγό, λειτουργώντας ως ένα ηλεκτρονικό εικονοσκόπιο. Η επίπεδη οθόνη που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του ταμπλό προβάλλει εξωτερικές συνθήκες, πληροφορίες πλοήγησης και εκμάθησης.

Η μεγάλη οθόνη πλαισιώνεται από δύο μικρότερες, για την προβολή εικόνων από τις εμπρός και πίσω κάμερες. Πλήρως κρυστάλλινες επιφάνειες παραθύρων παρέχουν σχεδόν απεριόριστη ορατότητα 360 μοιρών, για μία αίσθηση που θυμίζει cockpit μαχητικού αεροσκάφους.

Για την κίνηση φροντίζουν τρεις ηλεκτροκινητήρες που λαμβάνουν ενέργεια από μία μπαταρία υψηλής χωρητικότητας. Η τριπλέτα των μοτέρ εξασφαλίζει τετρακίνηση, με την οδική συμπεριφορά του οχήματος να είναι εξαιρετική. 

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης «Artificial Intelligence (AI), διαβάζει οτιδήποτε συμβαίνει στον δρόμο, τις συνθήκες, καθώς και τις προθέσεις του οδηγού, προάγοντας την οδηγική εμπειρία σε νέα επίπεδα. Μία ειδική λειτουργία «coaching» (εκμάθησης) επιτρέπει στο σύστημα AI να μεταφέρει γνώσεις στον οδηγό, και να αναβαθμίζει τις ικανότητές του.

Αφού χτίσει μία εικόνα με το επίπεδο ικανοτήτων του οδηγού, το σύστημα διαμορφώνει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που παρέχει συμβουλές μέσω φωνητικού διαλόγου και μιας μεγάλης οθόνης στο ταμπλό. Σαν αποτέλεσμα, οδηγοί όλων των ικανοτήτων έχουν πολύ γρήγορα στη διάθεσή τους ένα όχημα το οποίο συμπεριφέρεται με τον τρόπο που αυτοί θέλουν και σύντομα απολαμβάνουν την οδηγική εμπειρία σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό.

Στόχος της Mitsubishi, είναι το αμιγώς ηλεκτροκίνητο coupe crossover να προστεθεί στην γκάμα ως η ναυαρχίδα της μάρκας. Βέβαια, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν το 2022.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης