Πλαστικά στηθαία, προστατευτικές μπαριέρες τύπου Jersey, ειδικά τοιχεία. Δρόμοι ταχεία κυκλοφορίας, αυτοκινητόδρομοι, λεωφόροι, ακόμη και πίστες, διαθέτουν μπάρες ασφαλείας, ειδικά σχεδιασμένες για να σώζουν ζωές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα προστατευτικά που χρησιμοποιούνται, έχουν αναπτυχθεί και κατασκευαστεί από επιστημονικές ομάδες. Πριν τοποθετηθούν, είναι απαραίτητο να περάσουν όλες τις δοκιμές και να εγκριθούν από Τμήματα Οδικής Ασφάλειας. Φυσικά, ανά τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να αντικαθίστανται και να συντηρούνται σωστά, προκειμένου να είναι αποτελεσματικά, κάτι το οποίο, δυστυχώς, δεν συμβαίνει στη χώρα μας.

Η Donut Media δημιούργησε ένα εξαιρετικό video που δείχνει την εξέλιξη των προστατευτικών και τον τρόπο λειτουργίας κάθε τύπου. Όλες οι μπάρες νέας τεχνολογίας, έχουν ως στόχο να αποσβένουν τη δύναμη κρούσης σε περίπτωση πρόσκρουσης, αλλάζοντας την τροχιά της κίνησης ενός οχήματος και μειώνοντας τις πιθανότητες εξόδου από τον δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τσιμεντένια προστατευτικά τύπου Jersey είναι τα πιο διαδεδομένα παγκοσμίως. Φέρουν ειδικές ενισχύσεις, έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις και κλίση. Διακρίνονται για την υψηλή αντοχή και ανθεκτικότητα, απορροφώντας μεγάλο μέρος της ενέργειας και αποτρέποντας τις μετωπικές συγκρούσεις.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης