Η S-Class αναμφισβήτητα είναι το κορυφαίο μοντέλο της γερμανικής φίρμας, όντας ένα από τα πιο πολυτελή αυτοκίνητα της αγοράς. Η νέα γενιά ωστόσο, αποτελεί σημείο αναφοράς στην αυτοκίνηση, προσφέροντας σε οδηγό και επιβάτες οτιδήποτε μπορούν να φανταστούν.

Με αυτό το αυτοκίνητο, η Mercedes ουσιαστικά θέλησε να καλύψει το κενό στην κατηγορία των λιμουζίνων έπειτα από την αποχώρηση της Maybach. Όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα, οι Γερμανοί το πέτυχαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Η νέα S-Class αρχικά εντυπωσιάζει με την σχεδίαση της, ακολουθώντας ένα πιο δυναμικό και επιθετικό μοτίβο σε σχέση με τον προκάτοχο της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα φώτα LED έχουν 58 φωτοδιόδους

Περνώντας στο εσωτερικό, η πολυτέλεια και η άψογη ποιότητα κερδίζουν τις εντυπώσεις. Ο συνδυασμός δερμάτινων και ξύλινων επενδύσεων προσδίδει κάτι αριστοκρατικό, με τους επιβάτες να έχουν στη διάθεση τους τα βέλτιστα επίπεδα άνεσης και δεκάδες κουμπιά και διακόπτες, κάνοντας τη ζωή τους πιο εύκολη. Ο εξοπλισμός του μοντέλου είναι υπερ-πλήρης, περιλαμβάνοντας κάθε σύστημα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, όπως αερόσακους στις πίσω ζώνες ασφαλείας και Start/Stop Pilot.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αριστοκρατική και hi-tech η καμπίνας της S-Class

Στην ευρωπαϊκή αγορά είναι διαθέσιμη σε τέσσερις εκδόσεις. Στη βάση βρίσκεται η S300 BlueTec Hybrid, η οποία συνδυάζει ένα diesel κινητήρα 2,1 λίτρων με 204 ίππους και ένα ηλεκτροκινητήρα 20 kW. Τα 0-100 έρχονται σε 7,6 δευτερόλεπτα και η μέση κατανάλωση είναι στα 4,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, με τις εκπομπές ρύπων να είναι μόλις 115 γρ./χλμ. Ακολουθεί η S350 BlueTec με τον κινητήρα πετρελαίου 3.0 λίτρων που αποδίδει 258 ίππους. Η άλλη υβριδική έκδοση S400 Hybrid συνδυάζει ένα V6 κινητήρα 3,5 λίτρων και 306 ίππων με έναν ηλεκτρικό 20 kW, ενώ η κορυφαία S500 φέρει ένα V8 4,7 λίτρων με 455 ίππους.

Στη βασική έκδοση τα τέλη κυκλοφορίας είναι 103,5 ευρώ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης