Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι όμιλοι PSA Group και FCA Automobiles έκαναν γνωστό ότι η εταιρεία που θα δημιουργηθεί με την ολοκλήρωση των διαδικασιών συγχώνευσής τους θα φέρει την ονομασία Stellantis.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «γάμος του αιώνα» στην παγκόσμια αυτοκινητιστική σκηνή αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021. Από τη συγχώνευση των groups, θα προκύψει η παραπάνω ονομασία, η οποία προέρχεται από το λατινικό «stello» που σημαίνει «φωτίζει με τα αστέρια».

Το όνομα δεν έχει άμεση σχέση με τις PSA και FCA. Εκφράζει όμως την ενέργεια, την ανανέωση και τη φιλόδοξη ένωση δύο μεγάλων κατασκευαστών με ισχυρά εταιρικά σήματα και κουλτούρα που σε συνδυασμό δημιουργούν έναν από τους νέους ηγέτες στην επόμενη εποχή της κινητικότητας διατηρώντας ταυτόχρονα τις αξίες των εταίρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από την «ομπρέλα» της εταιρείας Stellantis θα βρεθούν εμβληματικές μάρκες όπως FIAT, Alfa Romeo, Citroën, DS, Chrysler, Jeep, Opel, Peugeot και Maserati.

Η έδρα θα βρίσκεται στην Ολλανδία με το Διοικητικό Συμβούλιο να απαρτίζεται από 11 μέλη. Τα έξι εξ αυτών θα οριστούν από το Groupe PSA και τα πέντε από τη FIAT Chrysler Automobiles. Επίσης κάθε πλευρά θα κατέχει μερίδιο της τάξεως του 50%.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης