Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η Ford εμπλουτίζει την γκάμα του εντυπωσιακού muscle car με μία νέα έκδοση που διακρίνεται για τα ρετρό στοιχεία, την εκθαμβωτική εμφάνιση και τον πανίσχυρο κινητήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τη Mustang Mach 1, η οποία τοποθετείται ανάμεσα στις GT και Shelby, φέρει διακοσμητικά στοιχεία που παραπέμπουν στην αρχική Mach 1 του 1969, τις χαρακτηριστικές ζάντες Magnum 500 και τις πορτοκαλί δαγκάνες φρένων της Brembo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη μάσκα υπάρχουν στρογγυλοί αεραγωγοί, τα splitter είναι από carbon, στον διαχύτη ενσωματώνονται τέσσερις μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης και στο καπό μία καινούρια πτέρυγα.

Κάτω από το μυώδες καπό βρίσκεται ο V8 5.0 λίτρων κινητήρας απόδοσης 480 ίππων και 570 ίππων. Συνδυάζεται με μηχανικό εξάρι κιβώτιο της Tremec με λειτουργία rev-matching ή με το αυτόματο 10 σχέσεων. Το σύστημα εξάτμισης, το ψυγείο του πίσω διαφορικού, τα υποπλαίσια και διάφορα ακόμη μηχανικά μέρη προέρχονται από τις Shelby GT350 και GT500.

Η Mustang Mach 1 έχει στηθεί για εκπληκτικούς γύρους στη πίστα και μέγιστη πρόσφυση στις στροφές. Είναι απίστευτα γρήγορη, πιο σταθερή και απολαυστική.

Στο εσωτερικό, τη διαφορά κάνουν τα δερμάτινα καθίσματα της Recaro με τις λευκές ραφές, το σπορ τιμόνι, ο λευκός μοχλός του κιβωτίου, τα μεταλλικά μαρσπιέ, τα ανθρακονημάτινα διακοσμητικά στο ταμπλό και η πλακέτα με τον αριθμό παραγωγής.

Το λανσάρισμα του μοντέλου θα ξεκινήσει από την αγορά των ΗΠΑ τους πρώτους μήνες του 2021. Η παραγωγή θα περιοριστεί σε συγκεκριμένες μονάδες, με την τιμή να παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης