Επιμέλεια:Αλέξης Σφαέλος

Η Citroen,παρουσίασε έναν νέο τρόπο βιώσιμης μετακίνησης με σύγχρονες, τεχνολογικές και προσιτές λύσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ë-Jumpy Hydrogen, ένα ηλεκτρικό φορτηγό με κυψέλες υδρογόνου και μπαταρία, είναι το πρώτο Citroën που εκμεταλλεύεται αυτήν την τεχνολογία. 

Στο νέο Citroën ë-Jumpy Hydrogen μέσω του My AMI Cargo σχηματίζει με αυτόν τον τρόπο την πιο ολοκληρωμένη γκάμα στην αγορά. Η γκάμα αυτή συμπληρώνεται με τα ηλεκτρικά LCV με τεχνολογία υδρογόνου για τη διευκόλυνση των αναγκών μιας εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα κάνει εφικτή τη μηδενική εκπομπή ρύπων.

Με αυτόν τον τρόπο η Citroen καταφέρνει να κάνει τον χρόνο φόρτισης γρηγορότερο, καθώς η μετακίνηση είναι ένα βασικό μέρος των εταιρειών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο μοντέλο διατίθεται σε δύο μεγέθη, M (4,95 μέτρα) και XL (5,30 μέτρα). Ήδη οι πρώτες μαζικές παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες. 

Το συγκεκριμένο μοντέλο συνδυάζει δύο πηγές ενέργειας για να μπορέσει να γίνει η τροφοδότηση του κινητήρα και του συστήματος κίνησης. Η μία πηγή είναι το υδρογόνο , το οποίο είναι αποθηκευμένο υπό πίεση 700 bar σε ένα τριπλό δοχείο, μέσω του οποίου παράγεται ηλεκτρικό ρεύμα και μια μπαταρία 10,5 kWh. Η δεύτερη πηγή είναι η μπαταρία η οποία προσφέρει αυτονομία 50 χιλιομέτρων στο αυτοκίνητο και αναλαμβάνει αυτόματα την κίνηση την στιγμή που η δεξαμενή υδρογόνου είναι άδεια. 

Η μπαταρία αποκτά ενέργεια την στιγμή της επιβράδυνσης, ενώ η φόρτιση της γίνεται αυτόματα με την χρήση ηλεκτρικής ενέργειας η οποία παράγεται από το υδρογόνο.

Θα πρέπει να επισημάνουμε επίσης ότι η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλους τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο  Laurence Hansen – Διευθυντής προϊόντων και στρατηγικής της Citroën, δηλώνει:

«Το ë-Jumpy Hydrogen συμπληρώνει ιδανικά τη γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, με την αρχιτεκτονική του, που συνδυάζει τις κυψέλες υδρογόνου και τη μπαταρία, το Van προσφέρει τα καλύτερα στοιχεία και των δύο τεχνολογιών. Τόσο οι κυψέλες υδρογόνου, όσο και η συστοιχία των μπαταριών, έχουν ενσωματωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην επηρεάζουν ούτε στο ελάχιστο, την ικανότητα φόρτωσης που αναγνωρίζουμε πως είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για τους επαγγελματίες. Το ë-Jumpy Hydrogen ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επαγγελματιών με αυτονομία άνω των 400 χιλιομέτρων και χρόνο φόρτισης μόλις τριών λεπτών, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι και η ικανότητα ανάκτησης περισσότερης ενέργειας κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης