Η νέα Porsche 911 «διαβάζει» ακόμη και το νερό στην άσφαλτο!

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019, 12:50
Η νέα Porsche 911 «διαβάζει» ακόμη και το νερό στην άσφαλτο!

Η καινούργια 911 χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα και πιο απολαυστικά sportcar. Ένα πραγματικά αξιοθαύμαστο αυτοκίνητο, που διακρίνεται για τη δύναμη, τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά.

Η Porsche έχει εξοπλίσει το μοντέλο με κάθε λογής σύστημα, μεταξύ των οποίων είναι και το πρωτοποριακό «Wet Mode». Η τεχνολογία αυτή έχει εξελιχθεί προκειμένου να παρέχει στον οδηγό ασφάλεια κατά την κίνηση σε ολισθηρή επιφάνεια.

Χάρη σε μία σειρά αισθητήρων στα ελαστικά και στους θόλους των τροχών, το σύστημα ανιχνεύει αν ο δρόμος είναι υγρός και πόσο νερό υπάρχει στην άσφαλτο, ακόμη κι όταν έχει σταματήσει να βρέχει. Σε αυτήν την περίπτωση, ρυθμίζει ανάλογα τα συστήματα Porsche Stability Management (PSM) και Porsche Traction Management (PTM), καθώς και το προαιρετικό Porsche Torque Vectoring (PTV) Plus.

Επίσης, από τα 90 χλμ./ώρα εκτείνεται στη θέση Performance η πίσω πτέρυγα και ενεργοποιούνται ορισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα. Τέλος, οι αλλαγές των σχέσεων στο αυτόματο κιβώτιο PDK γίνονται πιο ομαλά και η απόκριση στο γκάζι δεν είναι τόσο άμεση.

Στόχος του «Wet Mode» είναι να προσαρμόσει το αυτοκίνητο ανάλογα με τις συνθήκες και το τερέν και να προσφέρει σταθερότητα όπου απαιτείται, ειδικά στις στροφές. Το σύστημα μπορεί να ενεργοποιηθεί και χειροκίνητα από τον διακόπτη που βρίσκεται στο τιμόνι.Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος


 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019, 12:50