Το νέο μικρό SUV της γερμανικής φίρμας είναι έτοιμο να περάσει στην παραγωγή, με τους μηχανικούς της Porsche να δοκιμάζουν αυτή την περίοδο το αυτοκίνητο, στην πίστα του Nürburgring. Το Macan αναμένεται στις αγορές σε περίπου έναν χρόνο.

Το πέμπτο μοντέλο της Porsche αισθητικά θυμίζει έντονα το Cayenne. Είναι κατασκευασμένο πάνω στην πλατφόρμα του Audi Q5 και διαθέτει μόνιμη τετρακίνηση. Το αμάξωμα είναι πεντάθυρο, ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες ότι θα βγει και ως τρίθυρο, με ακόμα πιο σπορτίφ στοιχεία. Η σχεδίαση του εσωτερικού ακολουθεί αυτή των Panamera και Cayenne, με την υψηλή ποιότητα κατασκευής, την άνεση και την πολυτέλεια να κυριαρχούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, στη βάση της γκάμας θα βρίσκεται ο τετρακύλινδρος TSI 2.0 λίτρων των 220 ίππων, με τον τρίλιτρο V6 απόδοσης 304 ίππων να ακολουθεί. Στους πετρελαιοκινητήρες θα δούμε τον 2.0 TDI των 200 ίππων και τον V6 3.0 TDI των 250 και 310 ίππων. Επίσης, θα υπάρξει και υβριδική έκδοση που συνδυάζει τον 2.0 TSI και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνολική απόδοση να αγγίζει τους 245 ίππους. Όλες οι εκδόσεις εφοδιάζονται με σύστημα τετρακίνησης, με 7άρι μηχανικό κιβώτιο ή αυτόματο PDK επίσης 7 σχέσεων.

Η κατασκευή του θα γίνει στο εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία, εκεί όπου παράγονται τα Cayenne και Panamera.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε εδώ εικόνες της νέας Macan από τις δοκιμές στο Nurburgring

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης