Η Ακαδημία σχεδίασης της τσεχικής μάρκας, παρουσίασε το δεύτερο project στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Mlada Boleslav.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Fabia Funstar concept εξελίχθηκε από 23 μαθητευόμενους ηλικίας 17 και 18 ετών και αποτελεί το δεύτερο πρωτότυπο μετά το Citijet, που είχαμε δει πέρυσι. Το ντεμπούτο του αυτοκινήτου θα γίνει τον Μάιο, κατά τη διάρκεια του GTI Meeting στο Worthersee, που διοργανώνει το VW Group.

To πρωτότυπο αποτελεί απλά μια πρόταση των νεαρών σχεδιαστών της Skoda Academy και δεν πρόκειται να περάσει στην παραγωγή. Πρόκειται για ένα μικρό pick-up που βασίζεται στο Fabia, έχοντας ενισχυμένες κολόνες, καρότσα από ανοξείδωτο ατσάλι και πράσινα φώτα LED. Οι ζάντες 18 ιντσών προέρχονται από το Octavia RS, ενώ κάτω από το καπό βρίσκεται ο 1.2 TSI κινητήρας των 122 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φοιτητές της Ακαδημίας ανασχεδίασαν ελαφρώς το εσωτερικό, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο σύστημα πολυμέσων και τις εφαρμογές που υποστηρίζει. Η οθόνη αφής είναι συμβατή με όλα τα smartphone, με το ηχοσύστημα να έχει απόδοση 1.400W και το subwoofer 200W.

Το project ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014, με το συγκεκριμένο πρωτότυπο να επιλέγεται από τα στελέχη της Skoda, ανάμεσα από 84 συνολικά προτάσεις. Στην Ακαδημία φοιτούν 880 νεαροί, δουλεύοντας πάνω σε 13 μαθητικά προγράμματα. Η τσεχική εταιρεία υποστηρίζει το εκπαιδευτικό της κέντρο και φέτος επένδυσε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ για να την αναβάθμιση των τμημάτων.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης