Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει στόχο να παρουσιάσει συνολικά 23 νέα ηλεκτροκίνητα μέχρι το 2030, με τα 15 εξ αυτών να είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Παράλληλα αποκάλυψε και τέσσερα ιδιαίτερα πρωτότυπα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιγαντιαία επένδυση που ανοίγει το δρόμο
Η τεράστια επένδυση της εταιρίας φτάνει 15.652.000.000 ευρώ και πρόκειται να «ρίξει» στην αγορά μία νέα εξηλεκτρισμένη γκάμα, με απώτερο σκοπό από το 2026 το 75% των προσφερόμενων μοντέλων της (στην Ευρώπη) να είναι ηλεκτρικά. Το ποσοστό αυτό επαναπροσδιορίζεται στο 55% για την αγορά της Κίνας και στο 40% για την αγορά της Αμερικής.

Το νέο μακροπρόθεσμο πλάνο  ονομάζεται «Ambition 2030» την ώρα η Nissan δηλώνει ότι από το 2050 θα είναι πλήρως ουδέτερη από τον άνθρακα. Σχέδια τα οποία για να φέρει εις πέρας, θα βελτιώσει τις ήδη υπάρχουσες μπαταρίες λιθίου αλλά θα εισάγει και νέου τύπου (χωρίς κοβάλτιο) για να μειώσει δραματικά το κόστος τους, την ώρα που θα αυξήσει την χωρητικότητα παραγωγής μπαταριών σε 52 GWh έως το 2026 και 130 GWh έως το 2030. 

Τα νέα πρωτότυπα που αποκαλύφθηκαν
Εκτός από το πλάνο της, η Nissan προχώρησε και στην αποκάλυψη τεσσάρων νέων ηλεκτρικών πρωτότυπων. Τα Nissan Chill-Out, Nissan Max-Out, Nissan Surf-Out και Nissan Hang-Out φέρνουν το καθένα με τη σειρά τους μία λύση στις απαιτήσεις διαφορετικών καθημερινοτήτων. Από ένα άξιο Pick-Up μέχρι έναν κινητό χώρο διαβίωσης, φαίνεται πως στα επόμενα πέντε χρόνια θα υπάρχει μία ηλεκτρική απάντηση της Nissan σε κάθε ανάγκη του οδηγού, όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης