Σε αντίθεση με τη Renault, η οποία έθεσε προσωρινά εκτός καθηκόντων των Ghosn, το διοικητικό συμβούλιο της Nissan ανακοίνωσε την άμεση απομάκρυνσή του από τη θέση του προέδρου της εταιρείας.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία απήλλαξε από τα καθήκοντά τους τόσο τον γαλλο-λιβανέζο μάνατζερ όσο και τον Greg Kelly, διευθυντή ανθρωπίνων πόρων και δεξί του χέρι. Οι δυο τους κατηγορούνται για υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ, για χρήση των περιουσιακών στοιχείων των δύο εταιρειών για προσωπικούς λόγους και για παραβιάσεις του Νόμου περί Χρηματοοικονομικών Μέσων και Χρηματιστηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις επόμενες μέρες, η Nissan Motor θα συστήσει συμβουλευτική επιτροπή υπό την προεδρία του Masakazu Toyoda και με συμμετέχοντες τους Keiko Ihara και Jean-Baptiste Duzan, προκειμένου να προταθούν οι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου.

Ο άλλοτε πανίσχυρος άντρας και Νο1 της συμμαχίας Renault – Nissan – Mitsubishi, καθώς και ο στενός του συνεργάτης, Greg Kelly, συνεχίζουν να κρατούνται στο Τόκιο, αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης έως και 10 χρόνια στην Ιαπωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης