Φανταστείτε ότι μπαίνετε σε μια αντιπροσωπεία της Nissan για να δείτε το αυτοκίνητο που σας ενδιαφέρει και ο πωλητής σας καλεί για ένα test drive, χωρίς να το οδηγεί κανείς όμως! Πως θα σας φαινόταν; Παράξενο, ονειρικό ή ότι είστε σε ένα άλλο κόσμο;

Ότι και να θεωρείτε ή να σκέφτεστε, τα πρώτα αυτοκίνητα που θα κινούνται χωρίς τη συνδρομή του οδηγού και με απόλυτη ασφάλεια, είναι πολύ κοντά μας. Η Nissan ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2020 θα έχει λανσάρει στην αγορά τα πρώτα τετράτροχα με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης. Το εντυπωσιακό είναι, ότι η νέα τεχνολογία δεν θα είναι διαθέσιμη σε ένα μόνο μοντέλο αλλά σχεδόν σε όλη τη γκάμα της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της Nissan, είναι να προσφέρει τα αυτόνομα αυτοκίνητα σε όσο γίνεται πιο χαμηλές τιμές ώστε να είναι προσιτά προς τους καταναλωτές και συγχρόνως να περιορίσει τα τροχαία ατυχήματα και να δώσει τη δυνατότητα ακόμα και σε άτομα με κινητικά προβλήματα να αγοράσουν το δικό τους αυτοκίνητο.

Χάρη σε μια σειρά καμερών, ραντάρ και αισθητήρων, το αυτοκίνητο μπορεί και κινείται αυτόνομα ρυθμίζοντας αυτόματα την ταχύτητα ανάλογα τα όρια ταχύτητας, εντοπίζει οποιοδήποτε κίνδυνο, στρίβει, κάνει ελιγμούς και φρενάρει με απόλυτη ασφάλεια. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης