Μία νέα τεχνολογία ηχομόνωσης των οχημάτων, η οποία ενισχύει την ενεργειακή απόδοση και κάνει πιο απολαυστικές τις διαδρομές, παρουσίασε η ιαπωνική εταιρεία.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα καινοτόμο υλικό που ονομάζεται ως ακουστικό μετα-υλικό. Παρότι είναι ελαφρύτερο κατά ¼ σε σχέση με τα παραδοσιακά υλικά, παρέχει εξαιρετική αποτελεσματικότητα και παράλληλα συμβάλλει στον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά την οδήγηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δομή του είναι απλή. Ένας συνδυασμός δομής πλέγματος και πλαστικής μεμβράνης ελέγχει τις δονήσεις  του αέρα για να περιορίσει του θορύβους στη μεγάλη μπάντα συχνοτήτων (500-1200 hertz), όπως αυτούς που προέρχονται από τον δρόμο και τον κινητήρα.

Λόγω της απλής δομής του, η ανταγωνιστικότητα κόστους του υλικού σε σχέση με τη μαζική παραγωγή είναι σχεδόν η ίδια ή, ενδεχομένως, και καλύτερη από τα τρέχοντα υλικά. Ως εκ τούτου, το υλικό μπορεί επίσης να τοποθετηθεί σε οχήματα όπου η χρήση ηχομονωτικών υλικών είναι επί του παρόντος περιορισμένη, λόγω κόστους ή βάρους.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης