Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ο Elon Musk είχε κάνει λόγο για μία νταλίκα που θα «τινάξει το μυαλό μας σε άλλη διάσταση», το πιο προηγμένο φορτηγό του κόσμου που έχει κατασκευαστεί ποτέ, αλλάζοντας τα δεδομένα στα μέσα μεταφοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που παρουσιάστηκε, όμως, μας άφησε άναυδους. Η νταλίκα της Tesla Motors είναι μοναδική στο είδος. Πρόκειται για ένα όχημα ικανό να ξεπεράσει σε χρόνους ακόμη και τα κορυφαία sport επιβατικά αυτοκίνητα, επιταχύνοντας από τα 0 στα 97 χλμ./ώρα σε μόλις 5 δευτερόλεπτα, χωρίς φορτίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φορτωμένο επιταχύνει σε 20΄΄, ενώ χάρη στους προηγμένους ηλεκτροκινητήρες και τις μπαταρίες μεγάλης χωρητικότητας η αυτονομία αγγίζει τα 500 μίλια. Σύμφωνα με τον Musk, διαθέτει τη μεγαλύτερη ροπή από οποιοδήποτε πετρελαιοκίνητο φορτηγό, είναι το πιο διασκεδαστικό στη λειτουργία του και εξαιρετικά ευέλικτο.

Η αισθητική του είναι ανυπέρβλητη, με τους σχεδιαστές της Tesla να δημιουργούν μία οπτασία! Παράλληλα, η αεροδυναμική αγγίζει το τέλειο, με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να είναι 0.36 Cd, τη στιγμή που η Bugatti Chiron έχει 0.38. Μιλάμε για ασύλληπτα πράγματα.

Χάρη σε μία νέα σειρά ταχυφορτιστών που εξέλιξε η αμερικανική εταιρεία, μπορεί να φορτίσει σε ποσοστό 80% σε μόλις 30 λεπτά. Η καμπίνα είναι άκρως φουτουριστική, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του δύο μεγάλες οθόνες μέσω των οποίων μπορεί να χειρίζεται κάθε λειτουργία του φορτηγού. Φυσικά, ενσωματώνει τα πιο πρωτοποριακά συστήματα και τεχνολογίες. 

Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης στις εγκαταστάσεις της SpaceX, στο Hawthorne της Καλιφόρνια, ο πολυμήχανος ιδιοκτήτης της Tesla δεν έκανε λόγο για την τιμή. Ανέφερε απλώς ότι οι ιδιοκτήτες μπορούν να εξοικονομήσουν 200.000 δολάρια σε καύσιμα ανά 1 εκατομμύριο μίλια.

Η διαστημική νταλίκα θα περάσει στην παραγωγή το 2019 και οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν από τώρα την παραγγελία τους, προκαταβάλλοντας το ποσό των 5.000 δολαρίων. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης