Όλο και περισσότεροι οδηγοί στην Ευρώπη επιλέγουν οχήματα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ford, την τελευταία τριετία οι πωλήσεις αυτοκινήτων και van με αυτόματο κιβώτιο τριπλασιάστηκαν, καταλαμβάνοντας μερίδιο 31,3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα μοντέλο της Ford που παραγγέλνεται όλο και περισσότερο με αυτόματο κιβώτιο είναι το Focus. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 30,9% των οχημάτων που πουλήθηκαν τον Ιανουάριο είχε αυτόματο κιβώτιο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2017 ήταν 7%.

Μεγάλη είναι η ζήτηση για το Puma 1.0 EcoBoost με το αυτόματο 7άρι κιβώτιο. Στο ίδιο μήκος κύματος με τα επιβατικά αυτοκίνητα βρίσκεται και η κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων Ford, αφού το 31% των τελευταίων που πουλήθηκαν τον Ιανουάριο διέθετε αυτόματο κιβώτιο, έναντι μόλις του 13,4% που πουλήθηκαν το 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2019, στις πέντε μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης, οι υψηλότερες πωλήσεις μοντέλων Ford με αυτόματο κιβώτιο καταγράφηκαν στη Γερμανία, ενώ αμέσως μετά ακολούθησαν η Γαλλία, η Μ. Βρετανία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα των αυτόματων κιβωτίων είναι ότι υποστηρίζουν τους οδηγούς με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες υποβοήθησης που αυξάνουν το επίπεδο άνεσης σε όλες τις συνθήκες – από το παρκάρισμα μέχρι την οδήγηση σε πυκνή κυκλοφορία.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης