Τις πρώτες πληροφορίες για τα μελλοντικά πλάνα του ομίλου όσον αφορά στα ηλεκτροκίνητα οχήματα, έδωσε ο πρόεδρος της BMW, Harald Kruger.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοινώθηκε, μέχρι το 2025 η βαυαρική εταιρεία θα παρουσιάσει 25 μοντέλα που κάνουν χρήση ηλεκτρικής τεχνολογίας, με τα 12 από αυτά να είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα και τα υπόλοιπα plug-in hybrid, εκπροσωπώντας το 15%-25% των συνολικών πωλήσεων του Group.

Όλα τα αυτοκίνητα θα βασίζονται σε δύο καινούργιες πλατφόρμες, φέροντας ισχυρότερα κινητήρια σύνολα και υψηλότερης χωρητικότητας μπαταρίες, με την αυτονομία να κυμαίνεται από τα 450 έως τα 700 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα στρατηγική της BMW έχει τον κωδικό «Number One>Next» και σε αυτή ενσωματώνεται και η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Όλα τα ηλεκτρικά SUV θα φέρουν την ονομασία iX, με τον όμιλο να έχει κατοχυρώσει τα ονόματα από το  i8 έως το i9 και από το iX1 έως το iX9.

Το πρώτο που θα δούμε είναι το iX3 το 2020, ενώ ένα χρόνο αργότερα θα κάνει την εμφάνισή του το πρωτοποριακό iNext, που θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της σειράς BMW i. Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο MINI αναμένεται το 2019.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης