Έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων, οριστικοποιήθηκε η πώληση της Opel Automobile GmbH από τη General Motors, με τις μάρκες Opel και Vauxhall να προσχωρούν στο Groupe PSA.

Ο CEO της Opel, Michael Lohscheller, έκανε λόγο για μία ιστορική μέρα και ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της φίρμας. Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι θα συνεχιστεί κανονικά το σχέδιο της μάρκας για γερμανική τεχνολογία προσιτή σε όλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και ισχυρός άνδρας του γαλλικού ομίλου PSA, Carlos Tavares, δήλωσε: «Θα υποστηρίξουμε την επιστροφή των Opel και Vauxhall στην κερδοφορία και στοχεύουμε να εγκαινιάσουμε μαζί νέα σημεία αναφοράς στη βιομηχανία. Θα εξαπολύσουμε τη δύναμη αυτών των εμβληματικών μαρκών, αξιοποιώντας τις τεράστιες δυνατότητες των ταλαντούχων ανθρώπων τους. Η Opel θα παραμείνει γερμανική, η Vauxhall βρετανική. Δένουν άριστα με την υπάρχουσα γκάμα των γαλλικών μαρκών Peugeot, Citroën και DS Automobiles». 

Η νέα διοικητική ομάδα που αποτελείται από τέσσερα καινούργια μέλη, θα εκπονήσει ένα σχέδιο για το μέλλον τις επόμενες 100 ημέρες. Στόχος είναι η δημιουργία μιας θετικής λειτουργικής ταμειακής ροής και η επίτευξη λειτουργικού περιθωρίου 2% μέχρι το 2020 και 6% μέχρι το 2026. Παράλληλα, η συνεργασία θα αποφέρει σημαντικές οικονομίες κλίμακας και συνέργειες στα τμήματα προμηθειών, παραγωγής και R&D ύψους 1,7 δισ. ευρώ, με τρέχουσες ισοτιμίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μερίδιο αγοράς του διευρυμένου Groupe PSA είναι τώρα περίπου 17% στην Ευρώπη, και γίνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στη Γηραιά Ήπειρο, διεκδικώντας την πρώτη η δεύτερη θέση στις κύριες αγορές. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως, έχει ξεκινήσει η διαδικασία εξαγοράς των Ευρωπαϊκών Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων της GM Financial, που βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης από διάφορες ρυθμιστικές αρχές και προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης