Μία μοναδική περιοδεία που θα μείνει αξέχαστη στους συμμετέχοντες, προγραμματίζει η γερμανική φίρμα, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια από την πρεμιέρα του Opel GT.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεγάλο οδοιπορικό «Grand Tour» ξεκινά στις 19 Σεπτεμβρίου από την πίστα του Hockenheim, εκεί δηλαδή όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το αυτοκίνητο. Μεταξύ των επίτιμων προσκεκλημένων είναι ο δημιουργός του GT, σχεδιαστής Erhard Schnell και ο θρύλος των αγώνων ράλι, Walter Röhrl.

Η επόμενη μέρα θα είναι αφιερωμένη στην οικογένεια, με το «Grand Tour» να επισκέπτεται την πατρίδα της οικογένειας Opel. Τα μέλη θα κάνουν στάση στα βουνά Taunus όπου είναι το Opel Zoo και μετά θα κατευθυνθούν προς το Schloss Westerhaus, τον προσωπικό αμπελώνα της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 21 Σεπτεμβρίου, η αυτοκινητοπομπή θα κινηθεί νοτιοδυτικά και πιο συγκεκριμένα στο εργοστάσιο του Kaiserslautern, που προμήθευε εξαρτήματα για το GT κατά τη διάρκεια της παραγωγής του (1968 – 1973).

Το «grand finale» προγραμματίζεται για τις 22 Σεπτεμβρίου και προορισμός είναι το Κέντρο Δοκιμών της Opel στο Rodgau-Dudenhofen. Εδώ, εξελίχθηκε το GT σε επίπεδο παραγωγής και ρυθμίστηκε η παραμικρή λεπτομέρεια στην οβάλ πίστα. Το ίδιο βράδυ, θα γίνει το επίσημο δείπνο στο ιστορικό κτίριο K48 στο Rüsselsheim.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης