Η Opel παρουσίασε το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της σύμφωνα με το οποίο θα υπάρχει μία ηλεκτροκίνητη έκδοση για κάθε μοντέλο της μέχρι το 2024, ενώ από το 2028 θα είναι πλήρως ηλεκτρική μάρκα στην Ευρώπη.

Αυτή τη στιγμή η μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία προσφέρει 11 ηλεκτροκίνητες εκδόσεις στους πελάτες της, ενώ μέχρι τα μέσα της δεκαετίας θα ακολουθήσει η αναβίωση του Opel Manta σε ηλεκτρική μορφή. Παράλληλα, σε EV μορφή με μηδενικούς ρύπους θα ακολουθήσουν και οι διάδοχοι των Crossland και Insignia.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απώτερος στόχος της Opel είναι να προσφέρει ηλεκτρικά οχήματα που ικανοποιούν στο έπακρο τις απαιτήσεις των πελατών: αυτονομία από 500 έως και 800 χλμ. με ικανότητα ταχείας φόρτισης που θα φτάνει τα 32 χιλιόμετρα το λεπτό.

Ποια ηλεκτρικά μοντέλα υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην γκάμα της Opel;
Τα Opel Combo-e, Vivaro-e και Movano-e είναι ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, ενώ το Vivaro-e HYDROGEN χρησιμοποιεί τεχνολογία κυψελών καυσίμου. Στον τομέα των επιβατικών μοντέλων, τα Opel Corsa-e και Mokka-e κατέκτησαν τον περίοπτο τίτλο “Χρυσό Τιμόνι” το 2020 και το 2021 αντίστοιχα. Το νέο Opel Grandland και η νέα γενιά Astra διατίθενται ήδη ως plug-in υβριδικά. Το 2023 αναμένεται το ηλεκτρικό Astra-e με μπαταρία, με πεντάθυρο και Sports Tourer αμάξωμα.

Η επιστροφή του OpelManta: Νέα έκδοση με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης
Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, η Opel θα επαναφέρει στο προσκήνιο το Manta ως αμιγώς ηλεκτρικό όχημα. Ένα Manta που θα ταιριάζει στην εποχή μας – ευέλικτο και με μηδενικές εκπομπές ρύπων. «Το νέο Opel Manta θα είναι και πάλι ένα αυτοκίνητο που θα ξυπνά έντονα συναισθήματα. Με ηλεκτρική ισχύ για κορυφαία, άμεση επιτάχυνση ανά πάσα στιγμή. Το Manta μας για μία ακόμα φορά θα αποτελεί σύμβολο γνήσιας οδηγικής απόλαυσης. Θα κατασκευάσουμε μία συναρπαστική νέα έκδοση!» δήλωσε ο Hochgeschurtz.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα “Automotive Cells Company” που αλλάζει τα δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο
Σε συνεργασία με την Total/Saft, η Stellantis και η Opel ίδρυσαν την “Automotive Cells Company” (ACC). Πριν από μερικούς μήνες, η Mercedes-Benz προσχώρησε στην κοινοπραξία. Με αυτή τη συνεργασία, δημιουργείται ένας παγκοσμίου κλάσης παίκτης στον τομέα της εξέλιξης και παραγωγής μπαταριών υψηλής απόδοσης για την αυτοκινητοβιομηχανία. Επιπλέον, ανακοινώθηκε η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της ACC στο Kaiserslautern μέχρι τις 32 GWh. Αυτό σημαίνει ότι θα δημιουργηθεί στο Kaiserslautern ένα giga factory για την παραγωγή κυψελών σύγχρονων μπαταριών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης