Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η βαυαρική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία του νέου μεγάλου SUV, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι το μοντέλο θα αποκαλυφθεί μέσα στον Οκτώβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την εικόνα το μόνο που διακρίνεται είναι η μεγάλη μάσκα και τα δυναμικά φωτιστικά σώματα. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, η Χ7 είναι το πιο κομψό, επιβλητικό και πολυτελές SUV μαζικής παραγωγής. Το μήκος του αμαξώματος αγγίζει τα 5,1 μέτρα, το πλάτος ξεπερνά τα 2 μέτρα, το ύψος αγγίζει το 1,8μ., ενώ το μεταξόνιο είναι στα 3.010 χλστ. Όσο για το βάρος, ξεκινά από τα 2.300 κιλά.

Η ναυαρχίδα της BMW διακρίνεται για τις high tech τεχνολογίες και το εκπληκτικό σαλόνι, περιλαμβάνοντας δύο τεράστιες οθόνες σε κεντρική κονσόλα και πίνακα οργάνων, επιπλέον σύστημα ψυχαγωγίας για τους πίσω επιβάτες, αυτόματο κλιματισμό για κάθε επιβάτη ξεχωριστά, αυτόνομη οδήγηση, σύστημα νυχτερινής όρασης και πολλά ακόμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντύπωση κάνει ο μοχλός ταχυτήτων ο οποίος είναι επενδεδυμένος με κρύσταλλα Swarovski, καθώς και τα καθίσματα. Τα τελευταία χαρακτηρίζονται ως πολυθρόνες, με τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ επταθέσιας (2+3+2) διάταξης ή εξαθέσιας (2+2+2).

Αρχικά, θα προσφέρεται στην έκδοση X7 xDrive50i με τον V8 4,4 twin turbo κινητήρα απόδοσης 462 ίππων. Στη συνέχεια θα δούμε την πανίσχυρη X7 xDrive M60i με τον V12, αλλά και μία plug-in hybrid.

Το παγκόσμιο ντεμπούτο του κορυφαίου SUV θα γίνει στην έκθεση του Λος Άντζελες που ανοίγει τις πύλες της στις 30 Νοεμβρίου. Το λανσάρισμα θα ξεκινήσει αμέσως μετά, με την κατασκευή να γίνεται στο εργοστάσιο της BMW, στο Spartanburg της Ν. Καρολίνας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης