Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Cielo στα Ιταλικά σημαίνει ουρανός, και περιγράφει απόλυτα τη νέα Maserati MC20 που αποκτά μία ιδιαίτερη σχέση με τα αστέρια και τον ήλιο. Το εντυπωσιακό μοντέλο της φίρμας είναι πλέον διαθέσιμο και σε convertible έκδοση, παρέχοντας στον οδηγό δύο επιλογές για το πώς θα απολαμβάνει την θέα από πάνω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη επιλογή είναι το κλασικό άνοιγμα της οροφής με το πάτημα ενός κουμπιού, μία διαδικασία που διαρκεί μόλις 12 δευτερόλεπτα εν κινήσει και αφήνει τον καλοκαιρινό αέρα να δροσίζει οδηγό και συνοδηγό. Η δεύτερη και ακόμα πιο εντυπωσιακή επιλογή, είναι  η προηγμένη τεχνολογία υγρών κρυστάλλων που επιτρέπει στην γυάλινη οροφή να γίνει από αδιαφανής, εντελώς διάφανη αστραπιαία μέσω ενός μπουτόν. 

Θέλετε ιδιωτικότητα; Προτιμάτε να απολαμβάνετε τον λαμπερό ήλιο αλλά ταυτόχρονα να δροσίζεστε από τον κλιματισμό; Η νέα Maserati MC20 Cielo έχει την λύση για κάθε περίσταση. 

Όπως ήταν φυσικό, η μετατροπή από coupe σε cabrio πρόσθεσε λίγα κιλά στο σύνολο, με την εταιρία να ανακοινώνει πως αυτά είναι μόλις 65. Φυσικά ο bi-turbo V6 κινητήρας 3λτ. απόδοσης 630 ίππων και 730 Nm ροπής δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με τα λίγα παραπάνω κιλά και εντυπωσιάζει με επιταχύνσεις 0-100 στα 3 δευτ. και 0-200 σε 9.2 δευτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω, ενώ χρησιμοποιείται η βαφή με την ονομασία Acquamarina για το αμάξωμα και η Ice Grey για το εσωτερικό. Το τιμόνι με τη σειρά του είναι από Alcantara ενώ περίπου 60 μοντέλα θα περάσουν συνολικά τη γραμμή παραγωγής έχοντας αυτή τη συγκεκριμένη απόχρωση σε συνδυασμό με τους νέους τροχούς που συμβολίζουν ρωμαϊκούς αριθμούς με χρυσό φινίρισμα και σήμα PrimaSerie. 

Με την coupe έκδοση να κοστίζει περίπου 208.000 ευρώ, η νέα convertible εκδοχή θα έρθει με μία ελαφριά επιπλέον επιβάρυνση. Εσείς μέχρι πόσα θα δίνατε για μία εντυπωσιακή Maserati με έξυπνη οροφή που γίνεται διάφανη ανά πάσα στιγμή;

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης