Η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών, η παραβίαση του STOP και του κόκκινου σηματοδότη, είναι οι βασικότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις ΗΠΑ, οι παραβιάσεις αυτές τιμωρούνται με βαριά πρόστιμα, ακόμα και με ποινές φυλάκισης σε περίπτωση θανάτου. Αντίθετα, στην Ελλάδα, η οποία έχει αναλογικά τους περισσότερους νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αρμόδιοι φορείς και η δικαιοσύνη «κλείνουν τα μάτια», αδιαφορώντας για την ασφάλεια και την έλλειψη οδηγικής παιδείας.

Ο αμερικανικός οργανισμός IIHS, αρμόδιος για την οδική ασφάλεια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, πραγματοποίησε ένα crash test ώστε να δείξει σε όλους τι συμβαίνει όταν κάποιος παραβιάζει τον κόκκινο σηματοδότη. Στο video φαίνεται ένα Ford F-150 να περνά το φανάρι και να χτυπά πάνω στο Chrysler Sebring με 78 χλμ./ώρα.

Να σημειώσουμε πως, το πρόστιμο στις ΗΠΑ για τη συγκεκριμένη παραβίαση είναι 20.000 δολάρια, μήνες κοινωνικής εργασίας σε νοσοκομεία που νοσηλεύονται τραυματίες από τροχαία ατυχήματα και φυλάκιση δύο ετών. Είπατε κάτι;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης