Του Λουκά Παπαλάμπρου

Προικισμένο με μία ισχυρή προσωπικότητα, πλήρως εναρμονισμένο με το ξεχωριστό στιλ των πρόσφατων δημιουργιών της μάρκας και ικανό να αντεπεξέλθει σε κάθε χρήση, το νέο Rifter αλλάζει ό,τι γνωρίζαμε για τα van.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκφράζοντας την ελευθερία, τη δράση και την περιπέτεια, η νέα δημιουργία της Peugeot μετατρέπει τις καθημερινές μετακινήσεις σε απόλαυση. Η αισθητική του Rifter είναι μοντέρνα, ακολουθώντας το προφίλ των καινούργιων SUV της φίρμας. Το αυτοκίνητο πατά σε ζάντες 17 ιντσών, διαθέτει φώτα LED, μεγάλη πίσω πόρτα, αυξημένη απόσταση από το έδαφος και προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα είναι διαθέσιμο σε δύο μήκη αμαξώματος, με 5 ή 7 θέσεις. Η μεγαλύτερη έκδοση είναι μακρύτερη κατά 35 εκατοστά, διαθέτοντας απαράμιλλους εσωτερικούς χώρους και εξαιρετικό επίπεδο πρακτικότητας. Σήμα κατατεθέν και των δύο εκδοχών είναι το i-cockpit, με τον εξοπλισμό του μοντέλου να εντυπωσιάζει.

Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η οθόνη αφής 8 ιντσών του infotainment, ενώ δεν λείπει το head-up display και τα υπόλοιπα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως το ενεργό cruise control, η κάμερα οπισθοπορείας, τα συστήματα  αναγνώρισης ορίων ταχύτητας, ειδοποίησης απόσπασης της προσοχής του οδηγού, αυτόματου φρεναρίσματος και αναγνώρισης τυφλών σημείων.

Το Rifter τροφοδοτείται από τον κινητήρα βενζίνης 1.2 PureTech απόδοσης 110 και 130 ίππων, καθώς και από τον diesel 1.5 BlueHDi με τους 75, 100 και 130 ίππους. Διαθέτει σύστημα ελέγχου πρόσφυσης «Advanced Grip Control» και ελαστικά M&S της Michelin, έχοντας πολύ καλή οδική συμπεριφορά και ευελιξία.

Απευθύνεται στους οδηγούς που επιζητούν την περιπέτεια, στους λάτρεις του σκι, της ορεινής ποδηλασίας, του skateboarding και του σερφ. Είναι απόλυτα λειτουργικό, τα καθίσματα αναδιπλώνονται ή αφαιρούνται, με τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ να κυμαίνεται από τα 775 έως τα 4.000 λίτρα. Όσο για τη χωρητικότητα των αποθηκευτικών χώρων στην καμπίνα, αγγίζει το εκπληκτικό για την κατηγορία νούμερο των 186 λίτρων.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Peugeot Rifter θα γίνει στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης, με τις πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά να ξεκινούν τον Σεπτέμβριο.

Δείτε όλα τα νέα μοντέλα της Peugeot στην Ελλάδα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης