Επιμέλεια: Παλληκάρης Γιώργος

Λέξεις όπως πολυτέλεια, χλιδή και κομψότητα είναι άκρως συνυφασμένες με τα μοντέλα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Mansory αποφάσισε δίπλα σε αυτές, να προσθέσει και την λέξη «αλήτικη» και να αποκαλύψει την ειδική έκδοση και αποκλειστικά διαθέσιμη για τα Αραβικά Εμιράτα, Rolls-Royce Cullinan Special UAE.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βρετανικό SUV απόκτησε ένα αγριεμένο bodykit το οποίο προσφέρει νέους προφυλακτήρες, νέα γρίλια, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή αλλά και εντυπωσιακό διαχύτη, όλα από carbon. 
Η απόσταση είναι μειωμένη από το έδαφος εξαιτίας της νέας ανάρτησης, ενώ οι τεράστιες ζάντες είναι 24 ιντσών, την ώρα που οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης συμπληρώνουν την πιο άγρια εικόνα του πάντα πολυτελούς μοντέλου.

Στο εσωτερικό τα πάντα είναι είτε γκρι είτε μαύρα, σε ένα όμορφο παιχνίδι με σχέδια που θυμίζουν τις κινήσεις των κυμάτων, όσο το χρώμα στο εξωτερικό θα λέγαμε πως θυμίζει γρανίτη.

Κάτω από το καπό παραμένει ο θηριώδης V12 κινητήρας 6.7 λίτρων με διπλά turbo, όμως η ιπποδύναμη του αυξάνεται από τα 571 στα 610 άλογα, και η ροπή από τα 850 Nm στα 950 Nm.  Παρά το βάρος του, το όχημα καταφέρνει επιτάχυνση 0-100 σε 5 δευτ. αλλά και τελική ταχύτητα άνω των 280χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί η εταιρία να μην έκανε γνωστή την τιμή απόκτησης, όμως εάν αναλογιστούμε πως η απλή έκδοση ξεκινά από τα 300.000 ευρώ, η συγκεκριμένη αναβαθμισμένη και αγριεμένη έκδοση θα κοστίζει τουλάχιστον 50.000 ευρώ παραπάνω.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης