Το νεότερο μέλος της σειράς «Sports Series» ονομάζεται 675LT, ζυγίζει όσο ένα μικρομεσαίο hatchback και οι επιδόσεις είναι αντίστοιχες ενός υψηλών επιδόσεων supercar.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 675LT μπορεί να βασίζεται στην 650S, αλλά έχει αρκετές αλλαγές ώστε να χαρακτηρίζεται ως νέο μοντέλο. Φέρει πιο επιθετικό bodykit, με εκτενή χρήση ανθρακονημάτων στο αμάξωμα, ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στο πλάι και την πίσω πτέρυγα τύπου «Longtail», η οποία είναι από carbon. Θα είναι διαθέσιμη μόνο ως coupe και ζυγίζει μόλις 1.230 κιλά.

Σημαντικά αναβαθμισμένος είναι και ο κινητήρας V8 3.8 biturbo, με τους μηχανικούς να έχουν αλλάξει το 50% των εξαρτημάτων του, προς όφελος της ισχύς και των επιδόσεων. Αποδίδει 675 ίππους και 700 Nm ροπής, με τα 0-100 να έρχονται σε 2,9 δευτερόλεπτα, τα 0-200 σε 7,9’’ και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 330 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα μπάκετ καθίσματα από carbon και alcantara, με το σύστημα κλιματισμού να έχει αφαιρεθεί προς όφελος της μείωσης του βάρους. Ωστόσο, όποιος επιθυμεί μπορεί να το προσθέσει στον εξοπλισμό χωρίς χρέωση. Το σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής, παρέμεινε ως έχει.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης